فلسفه و چیستی مدرسه
مدرسه توسعه پایدار، عنوان یکی از برنامههای پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف است که در دی ماه 1396 متولد شده است.
در عصری زندگی میکنیم که الگوی توسعه سنتی مادی و اقتصادیمحور، به واسطه پیامدهای اجتماعی و محیطزیستی مخربی که بر سیاره زمین باقی گذاشته، مورد سوال و انتقاد قرار گفته است. از چند دهۀ پیش و به دنبال افزایش مطالبات عمومی، محققان، سیاستگذاران و نهادهای بینالمللی در تلاش به دنبال ترویج مدلهای پیشرفت مبتنی بر الگوی توسعه پایدار هستند. پارادایم توسعه پایدار، در نگاههای بنیادین خود، در تقابل با این باور است که پیامدهای نامطلوب بر اجتماع و محیط زیست، جزئی جدایی ناپذیر از توسعه اقتصادی هستند و معتقد است که باید به دنبال آیندهای بود که در آن ملاحظات محیطزیستی، اجتماعی و اقتصادی در توازن با یکدیگر باشند تا بتوان به سطح بالاتری از پیشرفت و کیفیت زندگی دست یافت؛ (اگر علاقهمندید به زبانی ساده و در یادداشتی کوتاه با نگاه ما به توسعه پایدار، بیشتر آشنا شوید، این لینک را ببینید: goo.gl/NbYYhe)
مدرسه توسعه پایدار، در تلاش است که مخاطبان خود را با دنیای توسعه پایدار و تاثیرات آن بر حوزههای مختلف سیاستگذاری، علم و کسبوکار و چگونگی نزدیک شدن به آن آشنا کند. همچنین این مرکز، به انجام خدمات مشاورهای و پژوهشی با هدف کمک به حل مسائل توسعه پایدار کشور عزیزمان و نیز تولید دانش و محتوای بومی در این رابطه نیز میپردازد.
ماموریت ما به زبانی ساده، ارتقای دانش، تقویت مهارتها و توسعه نگرشها برای کمک به پیشرفت همهجانبه و آبادانی ایران عزیزمان است.

نگاه ایرانی به توسعه پایدار
این مرکز سعی میکند که با نگاهی بومی، بخشی از خدمات آموزشی و مشاورهای مورد نیاز کشور را برای علاقهمندان، فعالین اجتماعی-اقتصادی و سیاستگذاران، تامین کند. مدرسه توسعه پایدار، دغدغه «توسعه پایدار ایران» را دارد و ما معتقدیم که توسعه پایدار مقولهای است که باید درونزا و مبتنی بر مولفههای بومی به آن نگاه کرد. لذا هدف تمامی برنامههای «مدرسه توسعه پایدار»، حل مسئله، ترویج و آموزش مفاهیم و تجربیاتی است که به پیشرفت و آبادانی و توسعۀ همهجانبۀ ایران عزیزمان کمک میکند. باور جدی مدرسه توسعه پایدار این است که در هدفگذاری و تعریف توسعه پایدار، ما نیاز ویژه به یک تعریف و اقدام ایرانی داریم.



تکیه بر پژوهش
مدرسه توسعه پایدار، برآمده از یک نهاد دانشگاهی تراز بالاست (پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف) و در طراحی برنامههای آموزشی و ترویجی خود، ارتباط تنگاتنگی با تحقیقات داخلی و خارجی دارد. همچنین تکیه بر تجارب مشاورهای و دانش انباشتۀ موجود در پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف در سالیان گذشته و نیز بهرهگیری از تجارب بینالمللی، کمک میکند که بتوانیم به دور از کپیبرداری و نگاه صرفا ترجمهای، به ارائۀ راه حلها، محتوا و بستههای موثرتر و منطبقتری برای نیازهای کشور عزیزمان بپردازیم.
توجه ویژه به فضای کسب و کار
اهمیت نقش آفرینی بخش خصوصی در تحقق توسعه پایدار، سبب شده که در تمامی برنامههای مدرسه توسعه پایدار، جایگاه ویژهای برای این مقوله در نظر گرفته شود. لذا همیشه بخشی از سرفصلهای مشاورهای، آموزشی و ترویجی مدرسه به نقش بخش خصوصی در تحقق توسعه پایدار و مفاهیم مرتبطی نظیر مسئولیت اجتماعی سازمانها (CSR)، گزارشدهی پایداری (sustainability reporting)، کارآفرینی اجتماعی و کسبوکارهای اجتماعی اختصاص دارد.

برنامههای فعلی مدرسه توسعه پایدار
این نشستها به بررسی مسائل مهم و اولویتهای توسعه پایدار ایران در بخشهای دولتی، خصوصی و مردمی و با نگاهی ویژه به تجارب منتخب داخلی و بینالمللی میپردازد و با هدف ترویج مفاهیم مرتبط و راهکارهای عملیاتی برای فعالین و علاقهمندان حوزه توسعه پایدار برگزار میشود که شرکت در آنها برای عموم علاقه مندان، آزاد است. اطلاعات بیشتر: کلیک کنید.
مدرسه توسعه پایدار، دورههای آموزشی ویژهای طراحی کرده است که طراحی اختصاصی و منحصربفردی دارد و با استقبال و بازخورهای بسیارخوبی نیز همراه شده است. اطلاعات بیشتر: کلیک کنید.
مدرسه توسعه پایدار، آماده ارائه خدمات مشاورهای و پژوهشی در حوزههای مختلف مرتبط با توسعه پایدار است و سابقه خوبی از مشارکت در پروژههای مرتبط ملی و محلی دارد.
مهمترین حوزههایی که مدرسه توسعه پایدار آمادگی ارائۀ خدمات مشاورهای تخصصی و تراز بالا را در آنها دارد عبارت است از:
1-مشاوره مسئولیت اجتماعی سازمانها (CSR) و نیز گزارش پایداری و مسئولیت اجتماعی شرکتها منطبق بر استاندارد GRI
2-طراحی و اجرای پویشها و کمپینهای اجتماعی
3-انجام مطالعات شناخت، ارزیابی، طراحی و اجرای مداخلات توسعه محلی و محرومیتزدایی
4-توسعه ابزارهای آموزشی توسعه پایدار برای کودکان و نوجوانان
در این رابطه با روابط عمومی مدرسه توسعه پایدار تماس بگیرید.
مدرسه توسعه پایدار در زمینه مسائل مورد دغدغه خود، به فراخور زمان به انتشار گزارشهای علمی مرجع میپردازد. اطلاع رسانی در این مورد به تدریج از طریق وبسایت و کانال تلگرام مدرسه توسعه پایدار، انجام خواهد گرفت.
دربارۀ لوگوی مدرسه توسعه پایدار
لوگو/نشان مدرسه توسعه پایدار بخشی از هویت ماست و همزمان برخی عناصر را در طراحی خود لحاظ کرده است:
1-«سرو»، ضمن اینکه یک نماد محیط زیستی است، یک نماد ایرانی نیز هست و با قرار گرفتن بر روی کلمه توسعه، کنار زدن نگاه فعلی به توسعه و سیطرۀ ویژگی «پایداری» را بر آن تداعی میکند.
2-طرح دور عبارت «مدرسه توسعه پایدار» از مجموعهای از کتابها تشکیل شده است که نمادی از دانش و آگاهی هستند.
3-کتابهای دور این طرح، همچنین تداعی پرندگان را نیز میکنند که در حال پرواز هستند و نمادی از رشد و تعالی هستند.
4-از کنار هم قرار گرفتن کتابها در محیط درونی کادر، یکی از طرحهای معروفِ به کار رفته در کاشیکارها و نقوش ایرانی-اسلامی پدید آمده است که با داشتن رنگ فیروزهای، بر نگاه درونزا و وطنی به توسعه پایدار تاکید میکند.
