کانون همراهان مدرسه توسعه پایدار
بستری برای گردهمایی و هم افزایی دانش آموختگان مدرسه توسعه پایدار
مدرسه توسعه پایدار که از زمستان سال ۱۳۹۶ تجربه برگزاری موفقیتآمیز دورههای آموزشی جامع «توسعه پایدار» را در کارنامه خود دارد، فصل جدیدی از فعالیتهای مدرسه را با محوریت "دانشآموختگان مدرسه توسعه پایدار" آغاز کرده است.
کانون همراهان مدرسه توسعه پایدار، از مهر 1398 رسما فعالیت خود را شروع کرده تا محلی باشد برای هم افزایی، همآموزی و شبکهسازی میان شرکتکنندگان دورههای مختلف مدرسه توسعه پایدار ؛ افرادی که خود جمع ارزشمند و متنوعی شامل کارشناسان و مدیران مسئولیت اجتماعی شرکتهای خصوصی، نمایندگان سازمانهای دولتی مرتبط با توسعه، اعضای سازمانهای مردم نهاد، فعالان حوزه توسعه محلی، محرومیت زدایی و محیط زیست و دانشگاهیان هستند.
دغدغه مشترک برای توسعه و پیشرفت همه جانبه ایران، همان چتر یکپارچهکننده ایست که دانشآموختگان دورههای مختلف مدرسه توسعه پایدار را حتی پس از اتمام برنامه رسمی آموزشی، همچنان در کنار یکدیگر حفظ کرده و آنان را به گردهمایی و گسترش ارتباطات سازنده در جهت پیشرفت و آبادانی ایران عزیزمان، آموختن از یکدیگر و تجربیات توسعه در گوشه و کنار کشور، شنیدن روایت مدیران شرکتها از مواجهه با مسائل توسعه پایدار در کسب و کار، آشنایی با نگاههای نوین به توسعه پایدار توسط دانشگاهیان و در یک کلام "آموختن مادام العمر" در زمینه توسعه پایدار، ترغیب میکند.
بر این اساس، اهداف اصلی تشکیل کانون همراهان را میتوان در دو عنوان زیر خلاصه کرد:
1. یادگیری مادامالعمر
کانون همراهان بستری خواهد بود برای حفظ ارتباط، هم افزایی و ایجاد فضای یادگیری مستمر(Lifelong Learning) در باب توسعه پایدار؛ در واقع یادگیری راجع به توسعه پایدار با شرکت در یک دوره تمام نمیشود؛ و ورودیست به دنیای یادگیری برای توسعه پایدار؛ ما ابزارهای مجازی و بسترهای فضای واقعی را به کار میگیریم تا این موضوع را محقق کنیم.
2. شبکه سازی و فراهم آوری موقعیتهای شغلی
کانون همراهان فرصتی خواهد بود برای اطلاع رسانی موقعیتهای کاری مرتبط با توسعه پایدار میان اعضا با یکدیگر و نیز میان اعضا و سازمانهای بیرونی. برای بسیاری از مدیران و مسئولان بخشهای توسعه سازمانهای دولتی یا مردم¬نهاد، عضویت در کانون همراهان فرصتیست تا با دانشجویان یا فعالانی آشنا و مرتبط شوند که هم تخصص و هم دغدغهمندی آنها طی شرکت در دورههای آموزشی مدرسه به اثبات رسیده و تقویت شده است. به علاوه برای فعالان حوزههای مختلف توسعه پایدار در بخشهای مردمی، دولتی و خصوصی یا دانشگاهی، فرصت شناختن بازیگران ارزشمند دیگری که در صفحه شطرنج توسعه کشور در حال ایفای نقش هستند و بهرهگیری از راهکارها، امکانات و تجربیاتشان فرصت مغتنمی است برای پیشبرد بهتر دغدغههای اجتماعی.
برای پیشبرد اهداف فوق، کانون همراهان، از بسترهای زیر بهره میگیرد:
• جلسات همآموزی
جلسات حضوری همآموزی کانون همراهان در محل پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف و در دورههای 30 تا 45 روزه برگزار خواهد شد که فرصتی است برای تجدید دیدار و نیز به اشتراکگذاری دانش و تجربه در میان شرکتکنندگان ادوار مختلف مدرسه توسعه پایدار. این جلسات غالبا متکی بر ارائه آموزشی خواهند بود و ارائه دهندگان، اکثرا از اعضای کانون همراهان خواهند بود.
• بازدید از تجربیات مرتبط با توسعه پایدار در کشور
در گوشه و کنار پایتخت و البته کشور عزیزمان، ایران، مصداقهای متعددی از تجربیات و پدیدههای آموزنده برای توسعه پایدار وجود دارد. این تجربه میتواند یک مدرسه نمونه در مناطق حاشیه ای کشور، یک کسب و کار اجتماعی، پروژه مسئولیت اجتماعی یک شرکت اقتصادی یا پروژه اشتغال یک بنیاد محرومیت زدایی و یا مخاطرات پیشروی یک منطقه حفاظت شده باشد که به پیشنهاد و تمایل اعضای کانون و مدرسه توسعه پایدار تعریف و با هماهنگی دبیر اجرایی کانون برگزار خواهند شد.
• صفحه اختصاصی در وبسایت و گروه تلگرامی کانون همراهان
گروه مجازی کانون همراهان بر بستر تلگرام فرصتی است برای بحثهای تخصصی پیرامون چالشها، راهکارها و تجربیات توسعه پایدار در ایران و اطلاع رسانی برنامههای مختلف کانون همراهان؛ همچنین به زودی صفحه اختصاصی کانون همراهان در وبسایت مدرسه توسعه پایدار نیز راه اندازی خواهد شد تا تجربیات، مقالات و دست نوشتههای منتخب اعضای کانون همراهان درباره مسائل روز توسعه پایدار در ایران منتشر شود. همچنین کلیه برنامهها، فرصتهای شغلی و اطلاعرسانیهای عمومی کانون همراهان، از طریق ایمیل و توسط دبیر اجرایی وقت کانون هم صورت خواهد گرفت.
***
عضویت در کانون همراهان و شرکت در برنامههای آن، مختص کسانی است که در یکی از دورههای آموزشی مدرسه توسعه پایدار شرکت کردهاند و آن را مطابق ضوابط با موفقیت به پایان رسانده باشند(برای اطلاع از دوره بعدی آموزشی مدرسه توسعه پایدار، اینجا کلیک کنید).
تداوم عضویت افراد در کانون نیز تابع ضوابط مدرسه توسعه پایدار خواهد بود. گفتنی است دبیر اجرایی کانون به طور دوره ای از میان دانش آموختگان مدرسه توسعه پایدار انتخاب می شود.