فلسفه و چیستی مدرسه:
مدرسه توسعه پایدار، عنوان یکی از برنامه های پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه صنعتی شریف است. دوره های آموزشی مدرسه توسعه پایدار، یک برنامه آموزشی خاص و هدفمند است، که در تلاش است تا مخاطبان خود را با دنیای توسعه پایدار و تاثیرات آن بر حوزه های مختلف علم و کسب و کار آشنا کند و مفاهیم مرتبط با این حوزه و تحولات جهانی مرتبط با آن را به ایشان عرضه کند. (اگر علاقه مندید به زبانی ساده و در یادداشتی کوتاه با نگاه ما به توسعه پایدار آشنا شوید، این لینک را ببینید: goo.gl/NbYYhe)
در یک دهه اخیر، عبارت توسعه پایدار یا Sustainable Development بسیار به گوشمان رسیده است؛ حالا دیگر همه چیز دارد متاثر از این پارادایم می شود؛ پیدایش مفاهیمی نظیر بنگاه های پایدار، شهرسازی پایدار، مهندسی پایدار، آموزش پایدار، مصرف پایدار، و زندگی پایدار مثالهایی از این اثرگذاری است. توسعه پایدار، به طور خلاصه اجماع عقلای بشریت است از تجربه ها و درس آموخته های چند قرن توسعه اقتصادی و تک بعدی.
اما توسعه پایدار چیست، چگونه زندگی و کسب و کار ما را متحول می کند و ما در سطوح مختلف برای نزدیک شدن به آن چه می توانیم بکنیم؟ «مدرسه توسعه پایدار»، قصد دارد تا ضمن آشنایی مخاطبان خود با ابعاد مختلف مفهوم توسعه پایدار، به سوالاتی از این جنس که بیان شد، پاسخ دهد. این برنامه تلاش دارد که بخشی از خلاء محتوای بومی مورد نیاز کشور را برای علاقه مندان، فعالین اجتماعی و اقتصادی و سیاست گذاران، تامین کند.
سرفصلهای آموزشی:
- دریچه ای به توسعه پایدار
- توسعه پایدار در فضای کسب و کار و مسئولیت اجتماعی سازمان ها
- توسعه پایدار محلی
- توسعه پایدار و ایران ما
- تمرین و پروژه گروهی در رابطه با مسائل توسعه پایدار
محتوای به روز و کاربردی:
از ویژگی های منحصربفرد مدرسه توسعه پایدار شریف، ارتباط تنگاتنگ محتوای ارائه شده در آن، با سوابق مشاوره ای و پژوهشی مدرسین و تسهیل گران در داخل کشور و نیز بهره گیری از تجارب بین المللی در حوزه آموزش توسعه پایدار در جهت ارائه محتوایی اثربخش است؛ به شکلی که سعی شده در این دوره فشرده، مخاطبین بتوانند ره توشه ای کاربردی برای فعالیت در حوزه توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی سازمان ها کسب کنند.
لذا مدرسه توسعه پایدار شریف، یک دوره ترجمه ای نیست و برای مباحث ارائه شده در آن، برنامه ریزی و طراحی بومی صورت گرفته است و حتی جالب است بدانید که خود برگزاری این دوره نیز، تحت یک کار پژوهشی مداوم جهت ارزیابی اثربخشی است که نتایج آن به ارتقا و بروز رسانی دوره های بعدی مدرسه نیز کمک می کند.
دنیای امروز، درگیر مسئله آموزش توسعه پایدار است و ما سعی داریم در برنامه های مختلفی که ذیل این مدرسه تعریف می شود، یکی از الگوهای موفق آموزشی توسعه پایدار را شکل دهیم که حتی در سطح بین المللی نیز حرف برای گفتن و الگوبرداری داشته باشد.
شیوه اجرا:
در سطح بین المللی، تحقیقات گسترده ای راجع به چگونگی ارائه اثربخش مباحث مرتبط با توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی سازمانها، در جریان بوده و هست. مدرسه توسعه پایدار، تلاش دارد که با بهره گیری از آخرین دستاوردهای تحقیقاتی در این حوزه، از شیوه های تدریس سنتی و ناکارآمد فاصله بگیرد. لذا ما در مدرسه توسعه پایدار سعی کرده ایم یک فضای تعاملی، و همراه با مشارکت جمعی در تحلیل محتوا و مباحث، و انجام تمرین های گروهی جهت تعمیق آموخته ها را به کار بگیریم.
- یک نکته مهم در مورد «مدرسه توسعه پایدار» این است که شرکت کنندگان نیز با مشارکت فعال خود و حتی شاید ارائه یک مطلب کوچک، در تامین محتوای مدرسه مشارکت خواهند داشت و از این طریق کمک می کنند که مدرسه به هدف اصلی خود یعنی «آموزش اثربخش برای توسعه پایدار» مبتنی بر متودولوژی های تعاملی آموزش دست یابد.
ظرفیت هر دوره:
برای حفظ اثربخشی هر دوره از مدرسه، تعداد ثبت نامی ها محدود است. بسته به شرایط و مکان برگزاری دوره، ظرفیت بین 20 تا 25 نفر حداکثر محدود خواهد بود. برای اطلاع دقیق به صفحه دوره ای که قصد شرکت در آن را دارید مراجعه کنید.
مهلت ثبت نام در هر دوره:
از زمان شروع ثبت نام هر دوره تا 2 روز قبل از شروع آن دوره(به شرط اینکه ظرفیت تمام نشده باشد)، می توانید برای ثبت نام اقدام کنید. پیشنهاد می کنیم که با توجه به محدودیت ظرفیت، ثبت نام خود را به روزهای پایانی موکول نکنید.
ثبت نام در مدرسه توسعه پایدار:
مدرسه توسعه پایدار در طول سال در تاریخهای مختلفی برگزار می شود؛ برای ثبت نام در دوره بعدی مدرسه توسعه پایدار، کافی است که به صفحه «دوره های آینده» مراجعه کنید و در آن صفحه، بر دوره در حال ثبت نام کلیک کنید و مراحل ثبت نام را مطابق راهنما طی کنید.
زمان برگزاری هر دوره:
هر دوره از مدرسه توسعه پایدار، زمان خاص خود را دارد که با مراجعه به صفحه «دوره های آینده» می توانید از آن مطلع شوید. اما به طور کلی سعی ما بر این است که زمانبندی طوری باشد که بتوانید با فراغ بال بیشتری، دوره را به شکل کامل به پایان برسانید. همچنین ساعات آموزشی هر دوره از مدرسه، بسته به تاریخ و شرایط برگزاری آن دوره، بین 16 تا 20 ساعت خواهد بود.
مکان برگزاری مدرسه توسعه پایدار:
مکان برگزاری مدرسه، در پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف و یا یکی دیگر از فضاهای آموزشی دانشگاه خواهد بود. برای اطلاع دقیق از مکان برگزاری هر دوره از مدرسه، با مسئول ثبت نام دوره تماس بگیرید. این مکان البته به ثبت نام کنندگان نیز چند روز قبل از شروع دوره اطلاع رسانی خواهد شد.
گواهی پایان دوره:
به شرکت کنندگانی که در چارچوب ضوابط، هر دوره از مدرسه را با موفقیت به پایان برسانند، گواهی پایان دوره داده خواهد شد.