پیامدهای اجتماعی-اقتصادی کرونا در عرصه جهانی، بسیار گسترده بوده و همه مناطق دنیا را تحت تاثیر قرار داده است. «مدرسه توسعه پایدار» به جهت آشنایی محققان، علاقهمندان و سیاستپژوهان با ابعاد اجتماعی-اقتصادی بحران کرونا در سطح جهانی و بهرهگیری از درسآموختههای آن برای سیاستگذاری بهتر در داخل کشور عزیزمان، اقدام به ترجمه برخی مقالات منتخب در این حوزه کرده که به تدریج از طریق وبسایت و کانال تلگرام مدرسه توسعه پایدار، منتشر میشود.
حتما لازم به تاکید است که انتشار این مقالات توسط «مدرسه توسعه پایدار» به معنی همسویی و تائید نظرات نگارندگان آنها نیست.
دسترسی به این مجموعه و انتشار آن (با ذکر منبع)، و برای اهداف غیرسودجویانه، بلامانع است و تشویق میشود.
*این صفحه، در حال به روز رسانی است و محتوای آن به تدریج تکمیل میشود.
(1)
کووید-۱۹ ، ضرورت توجه به ریسکهای اجتماعی، محیط زیستی و حکمرانی شرکتی در زنجیرههای تامین شرکتها را نشان میدهد
این مقاله که در سایت «سرمایه گذار مسئولیت پذیر» منتشر شده است، تلاش دارد تا با توصیف شرایط دشوار پیش آمده در زنجیره تامین شرکت های آمریکایی و به ویژه پیامدهای ناگوار آن برای نیروی انسانی، توجه سرمایهگذارانی که دغدغههای اجتماعی را در ملاحظات ریسک خود مدنظر دارند به پیامدهای کوتاه مدت(و نه فقط بلندمدت) مرتبط با مسائل اجتماعی، محیط زیستی و حاکمیت شرکتی در زنجیره های تامین بنگاه ها جلب نماید.
ترجمه توسط: شیوا اسفاری
دریافت ترجمه مقاله: کلیک کنید.
(2)
ویروس کرونا رهبران تجاری را برآن داشته است که قواعد سرمایه داری را بازنگری کنند
این مقاله که در سایت «worth» منتشر شده است، تلاش دارد تا با ذکر نشانههایی و به بهانه شیوع بحران کرونا، بر این موضوع تاکید کند که اتفاقات قابل توجهی در فضای کسب و کار و دانشکده های مدیریت در حال رخ دادن است که از یک منظر، به نوعی بازنگری در بنیانهای قواعد تجارت و سرمایه داری است.
ترجمه توسط: آوا حسام
دریافت ترجمه مقاله: کلیک کنید.
(3)
رها کردن کارگران آسیایی در عالم گیری کرونا
برندها، سفارشات را لغو می کنند؛ بیکاری و «دستمزدهای پرداخت نشده» افزایش مییابد.
این مقاله که در سایت «human rights watch» منتشر شده است، با ارائه نشانه هایی از بحران اقتصادی ایجاد شده در زنجیره تامین برندهای بین المللی پوشاک، به انتقاد از بیکاری های ایجاد شده و ضربه دیدن شدید کارگران در کشورهای آسیایی نظیر بنگلادش، میانمار و کامبوج پرداخته است و خواهان اتخاذ سیاستهای مسئولانه تر برای جلوگیری از این پیامدهای ناشی از کرونا در زنجیره های تامین شرکتها شده است.
ترجمه توسط: سارا نیک بنیاد
دریافت ترجمه مقاله: کلیک کنید.
(4)
پس از ویروس کرونا، حمایت از «نیروی کار» در آمریکا چگونه خواهد بود؟
این مقاله که در مجله معروف دانشگاه هاروارد (Harvard Business Review) به چاپ رسیده است، با بر شمردن شرایط سختی که برای کارگران در بحبوحه همه گیری کرونا رخ داده و ضعف سیاست های حمایتی سلامت و اشتغال از آنها، چه از سوی دولت و چه از سمت شرکتها، و نیز با مروری نقادانه بر برخی سیاستهای اتخاذ شده در بحران های قبلی آمریکا، عنوان می دارد که بحران حاضر میتواند فرصتی باشد برای اصلاح شرایط حمایت از کارکنان؛ نه به طور موقت، بلکه به شکلی دائمی.
ترجمه توسط: شیوا اسفاری
دریافت ترجمه مقاله: کلیک کنید.
(5)
آمریکا در آستانه عبرتگرفتنی دردناک است که چرا سیستم مراقبتهای درمانی نباید یک کسبوکار انتفاعی (سودمحور) باشد
این مقاله که در سایت «Daily Kos» منتشر شده، با توصیف ناکارامدی های سیستم درمانی آمریکا به واسطه نگاه سود-محورانه به آن توسط بخش خصوصی، نسبت به پیامدهای ناگوار گسترش کرونا در آمریکا بر زندگی مردمان طبقات پایین هشدار می دهد. نویسنده، کرونا را حاوی درس عبرتی دردناک برای سیستم مراقبت درمان آمریکا می داند و با باز کردن ابعاد موضوع به خوبی نشان می دهد که به چه دلیل اساسا سیستم درمانی یک کشور نباید انتفاعی اداره شود. چرا که دغدغه اصلی سیستم انتفاعی، حداکثر کردن سود است و برای افزایش بهره وری و کارایی منجر به سود بیشتر، ریسک های زیادی به سلامت مردم، منتقل خواهد شد.
ترجمه توسط: مهسا خردمند
دریافت ترجمه مقاله: کلیک کنید.
(6)
کووید-۱۹ و تنگدستی کارگرانِ زنجیرههای تأمین جهانی
این مقاله که در سایت دانشگاه «BATH» انگلستان منتشر شده است، به بررسی وضعیت نگران کننده کارگران زنجیره های تامین جهانی می پردازد. نویسنده با توصیف تغییر شرایط کار و زندگی همه ما به واسطه کرونا، به مقایسه بین وضعیت این کارگران و خطرهایی که با آن مواجه هستند با شرایط زندگی اغلب ما-از جمله خوانندگان این مقاله می پردازد. پروفسور اندرو کرِین، از ما میخواهد که (در این میان) زمانی را هم برای فکر کردن به کارگران زنجیرههای تأمین در جهان اختصاص دهیم. او که یک استاد برجسته حوزه مدیریت است، به دنبال بررسی اثر ناگوار قرنطینههای خانگی بر اقتصاد و زنجیرههای تأمین، و هزینههای انسانی متعاقب آن است و عنوان می دارد که برای پژوهشگران و دغدغه مندان اجتماعی، یکی از مسائل دارای اولویت ذهنی، میبایست تأثیر کووید۱۹ بر میلیونها کارگر روزمزدی باشد که در زنجیرههای تأمین جهانی در حال محنت کشیدن هستند؛ کسانی که از میزان کمی از سپرهای محافظتی که ما از آنها بهره میگیریم، برخوردارند.
ترجمه توسط: مریم یزدان پرست
دریافت ترجمه مقاله: کلیک کنید.
(7)
ویروس کرونا: ایرلند، یک جزیره با دو نرخ مرگ و میر بسیار متفاوت
این مقاله که در سایت نشریه «Irish Times» منتشر شده است، با بررسی شواهد مرتبط با تفاوت نرخ مرگ و میر بر اثر کرونا در ایرلند شمالی و ایرلند جنوبی، آن را به سیاستهای متفاوت اتخاذ شده در رابطه با مواجهه با کرونا در این دو قسمت از جزیره ایرلند نسبت می دهد. ایرلند شمالی به خاطر اینکه تحت تبعیت از بریتانیا قرار دارد، سیاستهای بهداشتی همسو با آن اتخاذ کرده، در حالیکه ایرلند جنوبی مسیر متفاوتی را در پیش گرفته است.
ترجمه توسط: محمد مهدی فدوی
دریافت ترجمه مقاله: کلیک کنید.
(8)
حریم خصوصی در همهگیری
این مقاله که در سایت نشریه معروف «اکونومیست» منتشر شده است، به مسئله «حریم خصوصی» در اتحادیه اروپا در زمان همه گیری ویروس کرونا می پردازد. مقاله این موضوع را مطرح می کند که دولت ها برای کنترل همه گیری، ارتباطات و ردیابی افراد مبتلا نیاز دارند که نظارت های خود را بیشتر کنند و بر داده های خصوصی نظیر موبایل و تعاملات افراد دسترسی داشته باشند که این موضوع برای اتحادیه اروپا که قوانین سخت گیرانه ای راجع به حریم خصوصی و حفاظت از داده ها دارد، یک چالش بزرگ شده است.
ترجمه توسط: شیوا اسفاری