توجه: این رویداد به پایان رسیده است؛ محتواهای آن را از طریق این لینک(کلیک کنید) می توانید ببینید
همایش مجازی
«آموزش در مسیر محرومیت زدایی»
(با نگاهی ویژه به نیازهای یادگیری کودکان و نوجوانان مناطق کمتر برخوردار)
17، 18 و 19 اردیبهشت - هر روز از ساعت 16 تا 18:30
***(توجه: این رویداد به شکل مجازی برگزار می شود)***
لینک ثبت نام در انتهای صفحه قرار دارد
شما را دعوت می کنیم به حضور در یک گردهمایی با موضوعی بنیادین جهت کمک به پیشرفت و آبادانی مناطق کمتربرخوردار
درباره همایش
مطالعات پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف بر روی تجارب داخلی و خارجی، موید این نکته است که سرمایهگذاری بر نسل آینده مناطق محروم، یکی از موثرترین سرمایهگذاریها در راستای اهداف محرومیتزدایی است. در واقع کودکان و نوجوانانی که امروز بین 7 تا 15 سال سن دارند در چشم برهم زدنی 20 تا 30 ساله شده و در قالب نقشهایی چون مادر، پدر، معلم، کارمند، کارآفرین، کشاورز و تاجر در محل زندگی خود میتوانند منشا خدمت باشند.
باور برگزار کنندگان این رویداد این است که توسعه انسانی و توانمندتر کردن نسل های آینده مناطق کمتربرخوردار، یک قدم اساسی در جهت کمک به پیشرفت و آبادانی همه جانبه کشور عزیزمان است. مناطق کمتر برخوردار یا مناطقی که به اشتباه برچسب «محروم» بهشان زده شده است، از نظر ما، پر از ظرفیت و توانمندی هستند که کمتر به آنها پرداخته شده است.
دغدغه محوری این همایش، گردهمایی فعالین حوزه آموزش و تعلیم و تربیت است که به طور مشخص در حوزه کودکان و نوجوانان مناطق محروم فعالیت میکنند تا از رهگذر مباحثات و انتقال دانش و تجربه، موضوعات آموزشی اولویتدار و نیازمندیهای ویژه برای ساختن نسلی پویا، پر تلاش، دارای چشم انداز مثبت و تحول آفرین در این مناطق شناسایی شود و تجارب و ابزارهای متنوعی که توسط فعالین اجتماعی و فعالین تربیتی در این مناطق مورد استفاده قرار میگیرد، معرفی شده و به اشتراک گذاشته شود.
این رویداد، یک بهانه خوب برای گردهمایی فعالین حوزه تعلیم و تربیت در مناطق محروم است تا ضمن کمک به ایجاد یک بینش مشترک، تشریک مساعی و همافزایی بین فعالین این حوزه نیز صورت بگیرد و در عین حال، نهادها و گروههای فعال در حوزه محرومیتزدایی نیز با این جنبه از فعالیتهای محرومیتزدایی، بیشتر آشنا گردند.
اهداف همایش: 1-بررسی نیازهای آموزشی کودکان مناطق محروم از دید فعالین این حوزه 2-گردهمایی و آشنایی فعالین این حوزه با یکدیگر 3- شناسایی حوزههای مهم و اولویتدار فعالیتهای آموزشی در مناطق محروم با هدف «کمک به رفع محرومیت از منطقه» 4- گفتوگو پیرامون روشهای پاسخگویی مناسب به نیازهای آموزشی کودکان مناطق محروم
ما در این همایش به دنبال پاسخ به این سوالها هستیم:
· از نظر «مهارتی»، «نگرشی» و «دانشی»، چه نیازهای یادگیری ویژهای برای این کودکان جهت ایفای هر چه بهتر نقشهای محلی در آینده و در راستای «کمک به رفع محرومیت از منطقه خود» وجود دارد؟
· نسل امروز و جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی در مناطق محروم چه نیازهای یادگیری پاسخ داده نشده ای دارند که نمی توانند یک کنشگر فعال برای تغییرسرنوشت منطقه خود باشند؟
· پروژههای اثربخش در رفع «نیازهای یادگیری ویژه محرومیت زدایی»، در رویکردهای خود چه ملاحظاتی را باید مدنظر داشته باشند؟
همه شما دعوتید!
ما در تیم برگزاری این رویداد، برای یافتن و گردهمایی این جمع فعال و پرانرژی و مثبت اندیش، وقت زیادی صرف کرده ایم و برای برگزاری این رویداد، بسیار هیجان زده هستیم.
این رویداد، یک گردهمایی جمعی است از فعالین و عاشقان حوزه آموزش در مناطق کمتر برخوردار.
فرقی نمی کند در بخش دولتی، مردمی یا خصوصی باشید.
از همه شما دعوت می کنیم تا در این رویداد و این جمع خوب و عاشق ایران، حضور پیدا کنید و مثل ما انگیزه ها و انرژی های خوب بگیرید برای بهتر ساختن و بهتر تلاش کردن برای میهن عزیزمان.
معرفی سخنرانان و ارائه ها
محمدرضا شیخ الاسلامی (مسئول گروه جهادی شهید رحیمی): رسالت آموزش در از بین بردن باور محرومیت
آقای شیخ الاسلامی تجربه بیش از ده سال معلمی در روستا و مسئولیت گروه جهادی در نقاط مختلف کشور و به ویژه منطقه بشاگرد هرمزگان را داشته اند. ایشان در سخنرانی شان، ضمن نقد باورهای مرسوم در مورد محرومیت، با بیان رویکردهای غلط آموزشی یا کمک رسانی در مناطق کمتر برخوردار که به تثبیت «باور محرومیت» منجر میشوند، به ارائه راه حل ها و تجاربی برای از بین بردن این باور خواهند پرداخت.
مهدی بهزادی(معلم و رئیس شورای شهر گلباف-کرمان): جوانانی که پای کار نیستند
آقای بهزادی از معلمان و فعالین اجتماعی شهر گلباف هستند که فعالیتهای متعددی را در جهت کمک به توسعه محلی در منطقه خود انجام داده اند. شهر گلباف در چند دهه گذشته با مسئله کاهش جمعیت و رکود اقتصادی روبرو بوده و با وجود منابع طبیعی و برخی تلاشهای با هدف تحول آفرینی، هنوز نتوانسته از ظرفیت های خود به خوبی برای شکوفایی استفاده کند. با توجه به شغل آقای بهزادی و مشاهدات مستقیم و از نزدیک از زندگی در منطقه ای که باور عمومی محرومیت در بسیاری از مردمان آن ریشه دوانده، ایشان قرار است در صحبت هایشان با بیان تجربیاتی، به این مسئله بپردازند که چرا جوانان برخی مناطق کمتربرخوردار با وجود تحصیلات و تواناییها و فرصت های حداقلی رشد، در قبال مشکلات و مسائل منطقه خود منفعل هستند و برای بهبود زندگی خود و جامعهشان به اندازه کافی، پای کار نیستند
اسماعیل آذری نژاد(فعال آموزشی در کهگیلویه و بویراحمد)
حاج آقا آذری نژاد، روحانی نام آشنایی است که سالهاست بنا بر نیازهای فرهنگی که در منطقه خود (استان کهگیلویه و بویر احمد) تشخیص دادهاند، در حال کار با کودکان، با ابزار آموزش و قصهخوانی میباشند. به اعتقاد ایشان روش پایدار حل انفعال موجود در منطقه، و حل مسائل فرهنگی موجود، آموزش کودکان و نسلهای بعدی است. ایشان در این مسیر تعداد زیادی از جوانان روستاها را فعال کردهاند و شبکهای از قصهخوانان راه اندازی کردهاند. ایشان در سخنرانی شان، با اشاره به نقاطی که در آموزش بچه ها هدف گرفته اند، ارتباط فعالیت ترویج کتابخوانی و چشم انداز آن را با محرومیت زدایی عنوان می کنند. همچنین در بخش دیگری از صحبت هایشان، آسیب شناسی از کمک های بیرونی به مناطق کمتر برخوردار نیز خواهند داشت.
فرحناز نژاد غفوری (مسئول پروژه «قشم، جزیرهای برای کودکان»)
به باور خانم نژاد غفوری، آموزشهای مقطع پیش از دبستان به منظور آمادگی کودکان در ورود به مقطع ابتدایی و پیشگری از عقب ماندگی های تحصیلی در آینده، اهمیت زیادی در مناطق کمتربرخوردار دارد. خانم نژاد غفوری، ساکن جزیره قشم است و چند سالی است با هدف ارتقای آموزشهای پیش از دبستان، پروژه «قشم، جزیرهای برای کودکان» را راهاندازی کردهاند. با وجود توسعه امکانات زیرساختی و عمرانی در بخشهایی از این جزیره، مناطق بومی نشین از این موضوع بهره چندانی نبردهاند و این مناطق از نظر دسترسی به امکانات، با کمبودهایی روبرو هستند. تمرکز خانم نژاد غفوری، بالا بردن استاندارهای آموزشی در مقاطع پیش دبستانی در روستاها با استفاده از پتانسیلهای فرهنگی و محیطی بومی و محلی است.
مینا کامران(پویش ایران من): چشم اندازی که از توسعه یافتگی به کودکان میدهیم
خانم کامران بیش از 3 سال است که همراه پویش «ایران من»، در جهت توسعه عدالت آموزشی به خصوص در نقاط کمتر برخوردار و مرزی ایران تلاش می کنند. پویش «ایران من» با اعتقاد به اینکه آموزش سنگ بنای توسعه هر کشوری است، حرکت در مسیر توسعه و عدالت آموزشی را با ساخت 100 مدرسه در روستاهای مرزی ایران شروع کرده است. خانم کامران در ارائه شان ضمن تاکید بر ضرورت بارور کردن توانمندیها و پتانسیلهای خود دانش آموزان این مناطق، به طور ویژه به معرفی فلسفه طرح «احیای مدارس کپری» خواهند پرداخت.
هامون طهماسبی(مدرسه توسعه پایدار): رویکرد متفاوت به محرومیت زدایی
آقای طهماسبی، پژوهشگر حوزه توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی سازمانها و مدیر برنامه مدرسه توسعه پایدار است. ایشان در ارائه خود، به لزوم نگاه متفاوت به مسئله محرومیت و تغییر رویکردها در برنامه های مداخله برای مناطق کمتربرخوردار به ویژه در حوزه آموزش خواهند پرداخت و فلسفه و اهداف این همایش و برنامه های آتی مدرسه توسعه پایدار در این زمینه را شرح خواهند داد.
علیرضا هندیجانی (جمعیت نیکخواهان سلامت روان شیراز)
آقای هندیجانی، طراح و بنیانگذار جمعیت نیکخواهان سلامت روان شیراز است. محل فعالیت این سمن، شهر شیراز و منطقه هودیان در استان سیستان و بلوچستان است. تاکید تیم ایشان در حوزه آموزش، بر آموزش کودکان از سن پایین و با توجه به داشتههای فرهنگی و محیطی منطقه و همچنین آشنا کردن کودکان با کودکان مناطق دیگر برای از بین رفتن دید محرومیت و ناتوانی در عوض کردن سرنوشتشان است. آقای هندیجانی معتقد است برای ورود به یک منطقه لازم است با دید توانمندی وارد شد و نه محرومیت؛ سخنرانی ایشان، متمرکز بر فرهنگ است. آقای هندیجانی، مشکلات جامعه را در نگرش، روان و فرهنگ میبیند و به همراه تیمشان تلاش میکند به صورت غیر مستقیم و با بازی و تعریف فعالیتهای جمعی به حل این مشکلات بپردازد.
ثریا حبیبی(انجمن حامی): لزوم توجه به سه ضلع معلم، دانش آموز، خانواده در برنامههای آموزشی مناطق کم برخوردار
خانم حبیبی مسئول گروه آموزش دبستانهای انجمن حامی و مربی هنر کودکان است. ایشان و تیمشان از سال 1392 پروژه آموزش در دشتیاری(سیستان و بلوچستان) را به پیش میبرند. هدف از اجرای پروژههای آموزشی حامی در این مناطق، جلب مشارکت مخاطبان یعنی معلمان و مدیران، اولیا و دانش آموزان و استفاده از استعدادها و پتانسیلهای موجود در هر مدرسه است تا به بهترین راهکارها در زمینه آموزش برای خودشان برسند. اعتقاد خانم حبیبی بر این است که فقط از طریق آموزشهای مشارکتی میتوانیم همراه جامعه محلی کارها را پیش ببریم و تا زمانی که آموزش دغدغه افراد نشود اتفاقی نمیافتد؛ تمرکز ارائه ایشان در همایش، بر اهمیت سرمایهگذاری بر معلمان و فعالین آموزشی محلی و جلب مشارکت خانواده ها، برای پاسخ به نیازهای آموزشی کودکان مناطق محروم است.
میثم لورگی (انجمن راه مدرسه)
آقای میثم لورگی، معلم کهنوجی، مدیر و موسس انجمن " راه مدرسه " است و بیش از دوازده سال در شهر و روستاهای اطراف کهنوج معلم و مدیر مدارس مختلف بوده اند. ایشان با نگاهی متفاوت به مقوله ی تعلیم و تربیت سعی در ایجاد بستری مناسب برای اجتماعی کردن و جامعه پذیری صحیح کودکان کرده اند. همچنین با ایجاد انجمن های دانش آموزی با موضوعات محیط زیستی و انجمن های حقوق شهروندی و از طریق حمایت های مردمی به ایجاد کتابخانه ی عمومی در روستا اقدام کرده اند. آقای لورگی،تحصیل کرده رشته ی جامعه شناسی و حقوق هستند.
محمود حسینی(معلم عشایری در منطقه زاگرس) و رئوف آذری (فعال اجتماعی در سردشت-آذربایجان غربی) نیز به صورت ویدئوی ضبط شده(سخنرانی کوتاه 5 تا 10 دقیقه ای) به ارائه دیدگاه خواهند پرداخت و پس از آن به صورت زنده پاسخگوی سوالات حضار خواهند بود.
برنامه زمانی روزهای همایش
حامی ویژه
گروه بوتان، از بهمن 98 به عنوان حامی ویژه سلسله نشستهای «توسعه پایدار برای ایران» در کنار ما قرار گرفته است. مدرسه توسعه پایدار، قدردان نگاه مثبت و همراهی بلندنظرانه مدیران محترم این مجموعه تولیدی با سابقه کشورمان است. امیدواریم که در کنار همراهی سایر اشخاص و نهادهای دغدغه مند، با همدیگر بتوانیم قدم مثبتی برای اعتلا و پیشرفت و آبادانی میهن عزیزمان برداریم.
شرکت بوتان، از برندهای خوشنام و با سابقه ملی کشور مان است که در حوزه مسئولیت اجتماعی، به فعالیتهای متعدد و ارزشمندی میپردازد. دعوت میکنیم که از وبسایت این شرکت در بخش مسئولیت اجتماعی دیدن کنید تا با این فعالیتها، بیشتر آشنا شوید: کلیک کنید
درباره سلسله رویداد «توسعه پایدار برای ایران»
سلسله نشستهای «توسعه پایدار برای ایران» توسط مدرسه توسعه پایدار و با همراهی حامیان آن از مهر 1397 برگزار میشود. این نشستها به بررسی مسائل مهم و اولویتهای توسعه پایدار ایران در بخشهای دولتی، خصوصی و مردمی و با نگاهی ویژه به تجارب منتخب داخلی و بینالمللی و با هدف ترویج مفاهیم مرتبط و راهکارهای عملیاتی برای فعالین و علاقهمندان حوزه توسعه پایدار برگزار میشود.
***************************
ثبت نام و نحوه شرکت در این رویداد
شما از هر جای ایران، با یک گوشی هوشمند یا یک کامپیوتر/لپ تاپ متصل به اینترنت می توانید در این رویداد شرکت کنید.
بعد از ثبت نام و یک روز قبل از همایش، لینک شرکت در برنامه برایتان ایمیل خواهد شد. لطفا در ورود آدرس ایمیل و مشخصات خود دقت کنید.
ما تشویق می کنیم که در هر سه روز حضور داشته باشید. جلسات همایش کوتاه هستند و وقت زیادی از شما نمی گیرند. اما زحمت زیادی برای هماهنگی شان کشیده شده و سخنرانان دغدغه مند و پر تلاش این همایش، حرف های آموختنی زیادی برای همه ما دارند:)
ثبت نام روز پایانی همایش(جمعه): با پرداخت 10 هزار تومان
(فیلم روز اول و دوم رویداد برای شما بعد از همایش ارسال می شود)
*در صورت هرگونه سوال، می توانید با شماره (09135474008) تماس بگیرید.
گزارشهای جنبی همایش
گزارش اول- مصاحبه خبرگزاری ایرنا با تنی چند از فعالین آموزشی به بهانه این همایش: کلیک کنید
*با همکاری «خبرگزاری ایرنا»، و به بهانه این رویداد، به گفتوگو با چند نفر از معلمان و فعالان سازمانهای مردمنهاد در نقاط مختلف کشور(خانمها و آقایان صبورا سمنانیان، میثم زاهدی، علیرضا هندیجانی، و الهام مراد) پرداختیم تا ببینیم «آموزش در مسیر محرومیتزدایی» باید به چه مسائلی توجه کند و چه چشماندازی را دنبال نماید.
گزارش دوم-گفتگوی خبرگزاری ایرنا با جمعی از فعالین اجتماعی به بهانه این رویداد: کلیک کنید
*در دومین گزارش خبری مرتبط با این برنامه، «خبرگزاری ایرنا» ، به گفتوگو با چند نفر از فعالین آموزشی و اجتماعی در نقاط مختلف کشور (خانمها و آقایان محمد کاظم متولی، ناصر نوربخش، زهرا گیتی نژاد، سیده فاطمه بهرامیان، عبدالرحیم بلوچ، سید محمد مهدی حسینی، ساعد مطهری و هامون طهماسبی) پرداخته است.