«آموزش در مسیر محرومیت زدایی»
آنچه کودکان و نوجوانان مناطق کمتر برخوردار نیاز دارند
زمان برگزاری: 15 اسفند 98
ساعت برگزاری: 13 تا 19-دانشگاه صنعتی شریف
معرفی:
مدرسه توسعه پایدار دانشگاه شریف قصد دارد همایشی با موضوع نیازهای آموزشی کودکان مناطق محروم برگزار کند. ایده محوری این رویداد، پرداختن به نیازهای دانشی، نگرشی و مهارتی مورد نیاز نسل آینده مناطق محروم است که در واقع کودکان و نوجوانان دنیای امروز هستند.
مطالعات پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف بر روی تجارب داخلی و خارجی، موید این نکته است که سرمایهگذاری بر نسل آینده مناطق محروم، یکی از موثرترین و پر بازده ترین سرمایهگذاریها در راستای اهداف محرومیت زدایی است. در واقع کودکان و نوجوانانی که امروز بین 7 تا 15 سال سن دارند در چشم برهم زدنی 20 تا 30 ساله شده و در قالب نقشهایی چون مادر، پدر، معلم، کارمند، کارآفرین، کشاورز و تاجر در محل زندگی خود میتوانند منشا خدمت باشند.
دغدغه محوری این همایش، گردهمایی فعالین حوزه آموزش و تعلیم و تربیت است که به طور مشخص در حوزه کودکان و نوجوانان مناطق محروم فعالیت میکنند تا از رهگذر مباحثات و انتقال دانش و تجربه، موضوعات آموزشی اولویتدار و نیازمندیهای ویژه برای ساختن نسلی پویا، پرتلاش، دارای چشم انداز مثبت و تحول آفرین در این مناطق شناسایی شود و تجارب و ابزارهای متنوعی که توسط فعالین اجتماعی و فعالین تربیتی در این مناطق مورد استفاده قرار میگیرد، معرفی شده و به اشتراک گذاشته شود. این رویداد، یک بهانه خوب برای گردهمایی فعالین حوزه تعلیم و تربیت در مناطق محروم است تا ضمن کمک به ایجاد یک بینش مشترک، تشریک مساعی و همافزایی بین فعالین این حوزه نیز صورت بگیرد و در عین حال، نهادها و گروههای فعال در حوزه محرومیتزدایی نیز با این جنبه از فعالیتهای محرومیتزدایی، بیشتر آشنا گردند.
اهداف همایش: 1-گردهمایی و شناسایی فعالین این حوزه 2-بررسی نیازهای آموزشی کودکان مناطق محروم از دید فعالین این حوزه 3-گفتوگو پیرامون روشهای پاسخگویی به نیازهای آموزشی کودکان مناطق محروم 4-شناسایی حوزههای مهم و اولویتدار فعالیتهای آموزشی در مناطق محروم با هدف «کمک به رفع محرومیت از منطقه»
ما در این همایش به دنبال پاسخ به این سوالها هستیم:
• از نظر «مهارتی»، «نگرشی» و «دانشی»، چه نیازهای یادگیری ویژهای برای این کودکان جهت ایفای هر چه بهتر نقشهای محلی در آینده و در راستای «کمک به رفع محرومیت از منطقه خود» وجود دارد؟
• گروههای فعال و تجارب موفق در این زمینه کداماند و محور فعالیتهایشان چیست؟
• از منظر نیازهای یادگیری، چرا نسل امروز و جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی در مناطق محروم نمی توانند منشا اثر در حوزه های توانمندی یا دانش آموختگی خود باشند؟
آنچه این همایش به آن نمیپردازد:
• مسائل حوزه وزارت آموزش و پرورش(مانند معلمان، کمبود مدارس، قوانین و ...)
• نیازهای مرتبط با دروس رسمی آموزش و پرورش (ریاضی، فیزیک، کنکور و ...) و نیز نیازهای عام آموزشی که ارتباط آن با مسئله محرومیتزدایی در منطقه مشخص نباشد.
• کودکان در معرض آسیب(کودکان کار، خانواده های درگیر اعتیاد و ...)
• مناطق محروم حاشیه شهرهای بزرگ
• استعدادیابی با هدف نجات شخص (و نه منطقه) از چرخه محرومیت
مخاطبان اصلی: گروههای مردمی، دولتی و حاکمیتی فعال در عرصه محرومیتزدایی، وزارتخانههای آموزش و پرورش، و فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاهیان، فعالین حوزه تعلیم و تربیت در مناطق محروم، صدا و سیما
دعوت به مشارکت:
چنانچه در یکی از مناطق کمتر برخوردار زندگی می کنید یا تجربه فعالیت آموزشی با هدف محرومیت زدایی در این مناطق را داشته اید، با ما تماس بگیرید. هم در سخنرانی های این همایش و هم در گزارشهای خبری قبل و بعد از همایش، امکان حضور شما وجود دارد.
همچنین در بخشی از رویداد ما قرار است سخنرانی در قالب ویدئوهای کوتاهی از فعالین اجتماعی-آموزشی نقاط مختلف کشور داشته باشیم برای افرادی که به دلیل دوری راه، امکان حضور فیزیکی در این رویداد را ندارند.
چنانچه ایده، دغدغه یا تجربه ای دارید که در چارچوب اهداف این رویداد می گنجد، از طریق فرم پایین صفحه، یا تماس با دبیر اجرایی همایش با ما در میان بگذارید(خانم رحیمی- 09135474008).
ثبت نام جهت شرکت در این رویداد:
اطلاعات ثبت نام برای شرکت کنندگان عادی و عموم مخاطبان رویداد، در نیمه دوم بهمن از طریق کانال تلگرام مدرسه توسعه پایدار ارائه خواهد شد. با ما همراه باشید.