این رویداد به پایان رسیده است
---فیلم کامل برنامه (بیش از 5 ساعت) برای تمام ثبت نام کنندگان ارسال شده است---
...
سلسله رویدادهای توسعه پایدار برای ایران-پرونده توسعه محلی
انجمنهای تحولآفرین محلی: درسآموختهها و تجارب
با حضور جمعی از نمایندگان انجمنهای محلی، فعالین اجتماعی و کنشگران توسعه محلی از شهرها و روستاهای مختلف کشور
جمعه 9 مهر 1400-ساعت 16 تا 20
***(توجه: این رویداد به شکل مجازی برگزار می شود و شرکت در آن نیازمند ثبتنام قبلی است)***
درباره رویداد
سازمانهای مردمنهاد (یا NGO) ، طیف وسیعی از موسسات، تشکلها، انجمنها و بطور کلی نهادهای مدنی غیردولتی را در بر میگیرد که توسط مردم شکل گرفته و با مشارکت و همکاری بخش مردمی فعالیت میکنند. این سازمانها، در موضوعات متنوع از سطح محلی گرفته تا سطح ملی و بینالمللی در اقصی نقاط دنیا فعالیت میکنند.
بسیاری مناطق کوچک، در شهرستانها و نیز نواحی روستایی کشور، در مسیر پیشرفت خود، سرعت مطلوبی ندارند و با مشکلات متنوعی در حوزههای مختلف توسعه دست به گریبان هستند و برنامههای کلان توسعه کشور نیز آنچنان که باید قادر به فهم، توجه و پاسخگویی در رابطه با مسائل و نیازهای آنها نیست.
برکسی پوشیده نیست که توسعه مطلوب و پایدار مناطق کوچک کشور، تنها از مسیر رشد و توسعه اقتصادی و آنهم توسط محرکهای بیرونی اتفاق نمیافتد. بلکه ضمن داشتن نگاه همهجانبه به توسعه به ویژه حوزه اجتماعی و محیط زیست، بایستی توجه ویژهای به تغییر از درون و به کارگیری ظرفیتهای درونی این جوامع نیز داشت.
در این رابطه، برخی از سازمانهای غیردولتی هستند که در قالب انجمنهای محلی و با رویکرد توسعه پایدار در جهت کمک به حل مسائل، ایجاد تحول یا رفع محرومیت در مناطق شهری و روستایی گام برداشتهاند. به این معنا که جمعی از دغدغهمندان و فعالین اجتماعی جوامع محلی که به اقتضائات و ملزومات منطقه آشنایی دارند دست به ایجاد چنین انجمنهایی زدهاند. این ایده، راه حلی برای فعالسازی توانهای درونی جوامع محلی و پای کار آمدن ایشان برای پرداختن به امور جامعه خود است.
سوال اصلی که اینجا مطرح میشود این است که این انجمنهای محلی چطور و چگونه میتوانند به شکل بهتر و موثرتری به توسعه پایدار منطقه خود کمک کنند و چه تاثیراتی در سطوح منطقهای و ملی میتوانند داشته باشند؟
با توجه به اهمیت این موضوع و نیازی که میدانیم در ذهن خیلی از دغدغهمندان شهرها و نواحی روستایی مختلف کشور وجود دارد، «مدرسه توسعه پایدار» تصمیم به برگزاری همایشی ویژه با موضوع «انجمن های تحول آفرین محلی با رویکرد توسعه پایدار در شهرستانها: درسآموختهها و تجارب» گرفته تا از رهگذر مباحثات و انتقال دانش و تجربه بین فعالین این حوزه، به ارتقای دانش و نگرش فعالین اجتماعی ساکن این مناطق و عموم کنشگران توسعه پایدار ایران، یاری برساند.
اهداف همایش:
1. ایجاد انگیزه و معرفی این الگو برای فعالین اجتماعی شهرستانها و نواحی روستایی
2. بررسی چالشهای پیش روی راهاندازی و اداره انجمنهای محلی
3. گردهمایی فعالین این حوزه و به اشتراکگذاری راهکارها و تجارب آموختنی انجمنهای محلی توسعه پایدار
سوالاتی که در این برنامه به دنبال پاسخ به آن هستیم:
1. اهمیت و نقش انجمنهای محلی تحول آفرین در آینده مناطق کوچک کشور، به خصوص مناطق کم برخوردار چیست؟ و ایده انجمنهای محلی چرا و چگونه میتواند در پیشرفت مناطق هدف تاثیرگذار باشد؟
2. برای ایجاد و راه اندازی و تعریف حوزه فعالیت انجمنهای محلی چه نکاتی را باید مورد توجه قرار داد؟
مخاطبان:
فعالین اجتماعی شهرستانها، نواحی روستایی و عشایری و نیز مناطق کمبرخوردار؛ دانشگاهیان، اصحاب رسانه، موسسات غیرانتفاعی، سازمانهای مردمنهاد، و نهادهای دولتی و حاکمیتی فعال در کمک به پیشرفت و آبادانی مناطق کوچک کشور.
همه شما دعوتید!
انجمنهای محلی، کمک بسیار بزرگی به نشاط، پویایی، توانمندسازی و تحول در شهرستانها و نواحی روستایی کشور میتوانند بکنند. چه بسیار انجمنهایی که در سالیان گذشته توانستهاند کم یا زیاد بر وضعیت توسعه در منطقه خود اثرگذار باشند، اگرچه ما آنها را نمیشناسیم. باور ما بر این است که توسعه پایدار در مناطق مختلف کشور بدون وجود چنین انجمنهایی، تحقق پیدا نخواهد کرد.
از همه شما که دل در گرو آبادانی و سربلندی این سرزمین دارید دعوت میکنیم که در این رویداد حضور پیدا کنید؛ رویدادی که سعی کردهایم جمع متنوع و ارزشمندی از فعالین سازمانهای مردمنهاد و انجمنهای محلی را گرد هم جمع کنیم تا از رهگذر مباحث و گفتگوهای ارائه شده، رهتوشهای بگیریم برای ساختن بهتر آینده سرزمین زیبایمان. منتظرتان هستیم!
***
سخنرانان
بخش اول برنامه-بیان تجارب(حدودا 2.5 ساعت):
1-بنیاد سپهر قائن (خراسان جنوبی)-ناصر نوربخش
2-بنیاد الگن (کهگیلویه و بویر احمد)-سعید انصاریان
3-انجمن آینده سازان جوان (سیستان و بلوچستان)-عبدالحکیم پاده بان
4-گروه جهادی فرهیختگان والی (هرمزگان)-محمد جباری
5-سازمان مردمنهاد «ویهان» (فارس)-محمد سقایت
بخش دوم برنامه-نشست گفتگوی جمعی و هم اندیشی(حدودا 1.5 ساعت):
6-الهام مراد (فعال اجتماعی)
7-سعید غلامی نتاج (موسسه اندیشه و پژوهش طرح هزاره)
8-ناصر نوربخش (بنیاد سپهر قائن)
9-اسماعیل رحیمی (پویش توسعه پایدار کرمانشاه)
10-هامون طهماسبی(دبیر پنل-مدیر گروه مدرسه توسعه پایدار دانشگاه صنعتی شریف)
**********
معرفی انجمنهای ارائهکننده تجربه
بنیاد سپهر قائن(خراسان جنوبی)
بنیاد سپهر در شهرستان قائنات در خراسان جنوبی شکل گرفته است. سپهر، به عنوان یک سازمان مردم نهاد، میخواهد با اجرای پروژههایی با رویکرد توانمندسازی و توسعه کسبوکار و کارآفرینی در محدوده استان خراسان جنوبی و قائن، شرایطی را برای «توسعه بومآورد» جوامع ایجاد کند. در این مسیر، و در جوامع محلی انتخاب شده، جوانان، زنان و نوجوانان ذینفعان اصلی مخاطب بنیاد هستند و سپهر با تمرکز بر آنها با هدف توسعه افرادی توانمند در ابعاد اقتصادی و اجتماعی و با همراهی سایر ذینفعان از جمله نهادهای مردمی محلی به دنبال بهبود شرایط اجتماعی در منطقه خود است.
محصولات و خدمات اصلی سپهر، پشتیبانی از کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی، راه اندازی صندوق های اعتبارات خرد زنان روستایی، ترویج فرهنگ کسب و کار و کارآفرینی، راه اندازی تعاونی های کسب و کار و ایجاد کتابخانه و مرکز توانمندسازی سیار است.
صفحه اینستاگرام: instagram.com/sepehrngo
انجمن آیندهسازان جوان (منطقه دشتیاری در استان سیستان و بلوچستان)
انجمن «آینده سازان جوان» نهادی غیر دولتی و غیر انتفاعی دو داوطلبانه، متشکل از جوانان بومی منطقه دشتیاری است که از سال 94 فعالیت غیررسمی خود را شروع کرده و از سال 98 با ثبت رسمی با تکیه بر مشارکت مردمی از طریق توان افزایی در زمینه فرهنگی و آموزشی و تحصیلی و با رویکرد توسعه محلی برای کمک به توسعه منطقه دشتیاری(در مراحل بعد چابهار و کنارک) فعالیت میکند. راهاندازی و تجهیز 15 کتابخانه روستایی از اقدامات مهم این انجمن بوده است. از نگاه انجمن، این کتابخانهها صرفا یک کتابخانه نیستند، بلکه مراکز فرهنگی و آموزشی خواهند بود که با تشکیل کارگروههای مختلف از جمله: آموزش، کتابخوانی، بهداشت، محیط زیست و... قادر خواهند بود به توسعه آموزشی و فرهنگی روستا یاری برسانند.
صفحه اینستاگرام: instagram.com/asjavan.ngo
بنیاد اَلگِن (بخش جاروسا در استان کهگیلویه و بویراحمد)
بنیاد الگن، قصد دارد با آگاهی بخشی عمومی نسبت به ضرورت حفاظت از زیست بوم زاگرس، به احیا و مرمت ساختاهای معماری روستا شامل خانهها، قلعهها و دیگر ابنیه، توانمندسازی کودکان و زنان، احیای سنتهای فرهنگی و اجتماعی و رونق اقتصاد روستا بپردازد. شروع فعالیت الگن از دو سال پیش و با تمرکز بر احیای دو میلیون درخت بلوط در منطقه جاروسا در استان کهگیلویه و بویر احمد بوده و به تدریج حوزههای فعالیت خود را گسترش میدهد.
صفحه اینستاگرام(بنیانگذار): instagram.com/saeed.ansarian
گروه جهادی فرهیختگان والی (بشاگرد در استان هرمزگان)
گروه «فرهیختگان والی» یک گروه جهادی متشکل از فرهنگیان، طلاب حوزههای علمیه و دانشجویان بشاگردی است که حدود دو دهه از تاسیس آن میگذرد. این مجموعه با شبکهسازی در تمام روستاها و شهرهای منطقه بشاگرد استان هرمزگان، سعی دارد که توان خود برای ارائه خدمات و اثرگذاری را بیشتر کند. در این مجموعه، کمیتههای مختلفی شکل گرفته است که در هرکدام، فعالیتهای ویژهای برای کمک به منطقه بشاگرد صورت میگیرد: کمیته علمی فرهنگی، کمیته عمران و اشتغال، و کمیته محرومیت زدایی و نیکوکاری. نکته مهم راجع به گروه فرهیختگان والی این است که در طول چند دهه گذشته گروههای جهادی مختلفی از خارج منطقه بشاگرد، پا به آنجا گذاشته و سعی در کمک به محرومیت زدایی از آنجا داشته اند، اما گروه فرهیختگان والی، یک گروه بومی است که توسط جوانان بشاگردی اداره میشود.
صفحه اینستاگرام: instagram.com/f.vali.bashagard
سازمان مردمنهاد «ویهان» (منطقه لارستان در استان فارس)
سازمان مردمنهاد ویهان، در تابستان 1396 در منطقه لارستان استان فارس شروع به فعالیت کرده است. این سازمان، دغدغه توانمندسازی کودکان و خانوادهها را در منطقه خود دارد. از نگاه ویهان، توانمندسازی به معنی دادن توانایی و دانش به افراد نیست؛ بلکه از نگاه ایشان، انسانها دارای تواناییهای بالقوه هستند، و نقش ما فراهم آوردن فرصتهایی برای بالفعل نمودن آنهاست. اهداف ویهان، برقراری عدالت آموزشی، ارائه آموزش باکیفیت، تحول فرهنگی و ایجاد محیطهای غنی برای کشف توانمندیهای منحصر بفرد کودکان است. برخی از برنامههای شاخصی که ویهان در این چند سال اجرا کرده، عبارت است از: ویهانسرا ( مدرسه تابستانه با رویکرد آموزشی نوین)، طرح مادران قصهگو (هر محله یک مادر قصهگو)، اردوهای آموزشی فرهنگی به مناطق مستعد و شناسایی نیازها و معضلات، تجهیز و بازسازی فضاهای فرهنگی ( برای مثال تخصصیسازی بخش کودک و نوجوان کتابخانه گنج شایگان لار)، کارناوال قصهگویی، سینما کودک، طرح بلبل مشاتو
صفحه اینستاگرام: instagram.com/vihan.ngo
**********
درباره سلسله رویداد «توسعه پایدار برای ایران»
سلسله نشستهای «توسعه پایدار برای ایران» توسط مدرسه توسعه پایدار و با همراهی حامیان آن از مهر 1397 برگزار میشود. این نشستها به بررسی مسائل مهم و اولویتهای توسعه پایدار ایران در بخشهای دولتی، خصوصی و مردمی و با نگاهی ویژه به تجارب منتخب داخلی و بینالمللی و با هدف ترویج مفاهیم مرتبط و راهکارهای عملیاتی برای فعالین و علاقهمندان حوزه توسعه پایدار برگزار میشود. سوابق این رویدادها را در این لینک می توانید ببینید.
***************************
ثبت نام و نحوه شرکت در این رویداد
این رویداد به شکل مجازی برگزار می شود. شما از هر جای ایران یا جهان، با یک گوشی هوشمند یا یک کامپیوتر/لپ تاپ متصل به اینترنت می توانید در این برنامه شرکت کنید. برای شرکت در رویداد نیاز به نصب نرم افزار ندارید(برنامه در محیط سایت اسکای روم برگزار می شود). در روز همایش، لینک شرکت در برنامه برایتان ایمیل خواهد شد. لطفا در ورود آدرس ایمیل و مشخصات خود دقت کنید.
ثبت نام در همایش (ویژه شرکت کنندگان عزیز از مناطق روستایی): با پرداخت 10 هزار تومان(کلیک کنید)
ثبت نام در همایش (ویژه سایر شرکت کنندگان): با پرداخت 20 هزار تومان(کلیک کنید)
*مدرسه توسعه پایدار، یک نهاد غیر انتفاعی است. هزینه دریافتی این نشست، جهت پوشش هزینه های جاری فعالیت های مدرسه توسعه پایدار، اختصاص مییابد.
*در صورت هرگونه سوال، می توانید با شماره (09353794429) تماس بگیرید.