سالهای زیادی از تاسیس اولین بانکها میگذرد. بانکها در ابتدا با هدف سپردهگذاری پول و نگهداری سرمایه به وجود آمدند. رفته رفته بانکها دامنه فعالیت خود را افزایش دادند و کارکردهای دیگری برای بانک ایجاد شد. از سوی دیگر، به موازات گسترش اثرگذاری بانک ها بر جامعه، انتظارات جدیدی نیز از آنها شکل گرفت. این انتظارات، به موازات افزایش مطالبات از بنگاه های اقتصادی برای توجه به جامعه و توسعه پایدار پدید آمدند.
بانکداری اجتماعی یا بانک اجتماعی، از مفاهیمی است که در نتیجه تحولات در نگاه به بانک ها و بنگاه های اقتصادی و نیز مهم شدن موضوع «توسعه پایدار»، شکل گرفته است. در سطح بینالمللی، این مفهوم با سرعت بالایی در حال رشد و گسترش است و هر ساله مقالات فراوانی در این زمینه منتشر میشوند و همچنین نمونه های عملیاتی موفق جدیدی در کشورهای مختلف در رابطه با آن پدید می آیند.
بانکداری اجتماعی، مفهومی به مراتب فراتر از "مسئولیت اجتماعی سازمانی(CSR) " یا یک پروژه مقطعی اجتماعی است و صحبت از یک ماموریت اجتماعی می کند.
کتاب "بانکهای اجتماعی و آینده تامین مالی پایدار " نوشته اولاف وبر و اسون ریمر ، یکی از کتابهای مرجع بین المللی در این حوزه است و به طور نسبتا کاملی به تبیین مفاهیم مرتبط با بانکداری اجتماعی پرداخته است. کتاب، برای کسانی که به حوزه تامین مالی پایدار و رویکردهای اجتماعی در بانکداری علاقه مندی دارند، بسیار راهگشاست و می تواند آنها را به طور اجمالی با تحولات این حوزه در دنیا آشنا کند. اشاره به مثالهای گسترده از بانک های اجتماعی در نقاط مختلف دنیا با مدل های متنوع، از ویژگی های کتاب است.
گروه مترجمین پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف، با توجه به ماموریت خود در پیگیری مباحث نوین در حوزه سیاست گذاری و توسعه پایدار، تصمیم گرفت که با ترجمه این کتاب مهم، قدمی در راستای ترویج مفهوم ارزشمند بانکداری اجتماعی و نیز باز شدن بحث تامین مالی پایدار در کشورمان بردارد. آقای هامون طهماسبی، مدیر مدرسه توسعه پایدار شریف نیز جزو گروه مترجمین این کتاب قرار دارد.
✔️برای تهیه این کتاب، می توانید به انتشارات «رسا» مراجعه کنید(وبسایت)