به لطف خدا، این رویداد با استقبال بیش از 120 نفر از علاقه مندان زبان فارسی، برگزار شد و به پایان رسیده است.
ویدئوی کامل برنامه که به دلیل استقبال، بیش از پنج ساعت و نیم طول کشید، برای همه شرکت کنندگان ارسال خواهد شد.
ما در مدرسه توسعه پایدار، به یاری خدا قصد داریم با همراهی داوطلبان و دغدغه مندان زبان فارسی، در آینده برنامه های بیشتر و متنوع تر در این زمینه اجرا کنیم. در صورت تمایل به همراهی و حمایت، به ما پیام دهید.
سلسلهرویدادهای توسعه پایدار برای ایران
همایش نیمروزه مجازی
«زبان فارسی، زمینهساز توسعه پایدار ایران»
پنجشنبه ۷ اسفند - ساعت ۱۶ تا ۲۰
***(توجه: این رویداد به شکل مجازی برگزار میشود)***
لینک ثبتنام در انتهای صفحه قرار دارد
درباره رویداد
داستان ما و زبان فارسی، داستانی به درازای قرنهای گذشته و آینده است.
همانطور که هیچ انسانی بدون داشتن هویت مستحکم و مستقل نمیتواند از خود دفاع یا پیشرفت کند، هیچ ملتی نمیتواند بدون داشتن هویت ملی به فکر توسعه یا مقابله با دشمنان خود باشد. وجود یک احساس هویت ملیِ قدرتمند و حس تعلق به وطن در بسیاری از تنگناها، عنصری نجاتبخش برای کشور است. اگر هویت ملی را متشکل از عناصر مختلف بدانیم، به این نکته پی خواهیم برد که زبان مثل نخ تسبیح این عناصر را به هم پیوند میدهد. تاریخ، معماری، آدابورسوم، هنر، سبک آشپزی، موسیقی و بقیۀ عناصری که هویت ملی ما را تشکیل دادهاند، در حریر زبان فارسی پیچیده شدهاند؛ زبان فارسی آنها را حفظ کرده و ارزش دوچندان بخشیده است.
دغدغهی ما توسعه و آبادانی ایران عزیزمان است. شاید این سؤال به وجود بیاید که چه ارتباطی بین توسعه و زبان فارسی وجود دارد؟ بله؛ ما لزوماً متخصص زبان فارسی نیستیم، اما زبان فارسی را مانند هر چیز دیگری که متعلق به فرهنگ و تمدن این مرزوبوم باشد، دوست میداریم و معتقدیم مسئلهی زبان فارسی از نظر ما نهتنها مسئلهای فرهنگی و اجتماعی است، بلکه میتواند اقتصادی، امنیتی و زمینهساز توسعه پایدار باشد.
باور ما در مدرسه توسعه پایدار این است که هویت مشترک و احساس تعلق به وطن میتواند در بسیاری از تنگناها عنصر نجاتبخشی برای کشور باشد و میتواند ما را با وجود تنوع در راستای هدفمان که پیشرفت و سربلندی ایران است همسو و همجهت سازد. به همین منظور، پاسداری از زبان فارسی، بهعنوان یکی از مهمترین عناصر هویتی، را مسئلهای بااهمیت میدانیم. زبان، بستری برای تفکر و خلاقیت است و نمیتوان بدون توجه به زبان برای پیشرفت یک کشور برنامهریزی کرد. به باور ما توسعه پایدار ایران عزیز نیازمند توجه به زبان فارسی و نگاه سیاستگذارانه به این عنصر مهم فرهنگی است. از طرفی گسترش فناوریهای ارتباطی و حرکت به سمت جهانیشدن باعث تغییرات سریع زبان و استفادههای غیرمسئولانه از زبان توسط کاربران آن شده است. این مسئله نیز نیازمند توجه ضروری و سیاستگذاری است.
باتوجهبه نکات گفتهشده، بر این باوریم که ما نیازمند فهم بیشتر، عمیقتر و درستتر از مفهوم «زبان» و فرصتها و چالشهای آن در مسیر توسعه هستیم. و از این منظر، بسیار ضروری است که در زمینهی جایگاه زبان فارسی در چشمانداز پیشرفت ایران عزیزمان تأمل کنیم و این بار جایگاه آن را از این دیدگاه بررسی کنیم؛ لذا مدرسه توسعه پایدار تصمیم به برگزاری همایشی نیمروزه با موضوع «زبان فارسی، زمینهساز توسعه پایدار ایران» گرفته است، تا از رهگذر حضور دغدغهمندان و متخصصان عرصهی زبان فارسی و بازخوانی تجربیات آنان در این جلسه بتوانیم با نگاهی روشنتر به آینده پیش روی زبان فارسی و توسعه پایدار در ایران عزیزمان نگاه کنیم.
سؤالاتی که در این همایش مجازی به دنبال پاسخ به آنها هستیم:
۱- آیا زبان فارسی در خطر است؟ تهدیدهای پیش روی زبان فارسی کداماند؟
۲-چگونه زبان فارسی میتواند زبان علم ما باشد؟
۳- چگونه زبان فارسی میتواند بستری برای توسعه پایدار ایران باشد؟
۴-چگونه میتوان در زمینه زبان فارسی سیاستگذاری کرد؟
۵- چگونه میتوان از ظرفیت گروههای مردمی در مسیر تقویت زبان فارسی استفاده کرد؟
۶- چگونه توجه به زبان فارسی میتواند در ابعاد امنیتی، اقتصادی و سیاسی مفید واقع شود؟
۷- محصولات فرهنگی و رسانهای چگونه میتوانند در قبال زبان فارسی مسئولانه رفتار کنند؟
همه شما دعوتید!
زبان فارسی، برای ما فقط یک چیز دوستداشتنی نیست. بلکه باور داریم زبان فارسی، جزئی جداییناپذیر از تعریف ایرانی توسعه پایدار است و آینده کشورمان به حفظ و پاسداری از آن گره خورده است.
این رویداد برای ما بهانهای جهت پیوند خوردن و گردهمایی اقشار مختلف دغدغهمند زبان فارسی نیز هست؛ لذا از همه شما، با هر حوزه فعالیتی، دعوت میکنیم که در این همایش نیمروزه که با حضور جمعی از فعالین و علاقهمندان نامآشنا و ارزشمند کشورمان برگزار میشود، حضور پیدا کنید تا با بهرهگیری از صحبتهای مفید سخنرانان و در کنار یکدیگر، پلی بسازیم برای فردای روشنتر برای زبان فارسی؛ که زبان فارسی، جان همه ما ایرانیان است و انشاءالله در آینده نیز جانمان خواهد ماند.
مخاطبان:
همه مردم ایران مخاطب این همایش هستند! مهم نیست چه رشته یا زمینه کاری دارید! به طور ویژه دعوت میکنیم از همه دوستداران زبان فارسی، دانشگاهیان، فعالین اجتماعی، اصحاب فرهنگ و رسانه، سازمانهای مردمنهاد، و نمایندگان نهادهای دولتی و حاکمیتی مرتبط
برنامه همایش و سخنرانان:
هامون طهماسبی(مدیر برنامه مدرسه توسعه پایدار دانشگاه شریف)
- چرا حفظ زبان فارسی بخشی از تعریف ایرانیِ توسعه پایدار است؟
دکتر رضا منصوری(عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، از بنیانگذاران پژوهشگاه دانشهای بنیادی و فعال سابق فرهنگستان زبان و ادب فارسی)
- زبان فارسی، زبان علم
حمیدرضا محمدی(موسس سایت گنجور)
- ظرفیت مردمی بر بستر فناوری برای کمک به زبان فارسی، با نگاهی به تجربهٔ گنجور
دکتر محمود ظریف(عضو گروه واژهگزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی)
- چراییِ بیتوجهی به زبان فارسی؟ آیا زبان فارسی در خطر است؟
سروش صحت (کارگردان، بازیگر، فعال کتابخوانی و مجری برنامه کتابباز)
- مسئولیت رسانهها در حفاظت از زبان فارسی
مهدی صالحی(فعال زبان فارسی و مدیرعامل انجمن فرهنگیآموزشی ویرایش و درستنویسی)
- سیاستگذاری برای زبان فارسی
محمدمهدی باقری(فعال زبان فارسی و مدیر عامل موسسه «ویراستاران»)
- اقتصاد زبانمحور و افقهای زبان فارسی
مرتضی رضائی شریفآبادی (نرم افزار پاکنویس)
- زبان فارسی و فناوری اطلاعات، چالشها و فرصتها
+نشست گفتوگوی جمعی(بخش پایانی برنامه با حضور جمع سخنرانان): پاسداری از زبان فارسی، بایدها و نبایدها
***********
درباره سلسله رویداد «توسعه پایدار برای ایران»
سلسلهنشستهای «توسعه پایدار برای ایران» توسط مدرسه توسعه پایدار و با همراهی حامیان آن از مهر ۱۳۹۷ برگزار میشود. این نشستها به بررسی مسائل مهم و اولویتهای توسعه پایدار ایران در بخشهای دولتی، خصوصی و مردمی و با نگاهی ویژه به تجارب منتخب داخلی و بینالمللی و با هدف ترویج مفاهیم مرتبط و راهکارهای عملیاتی برای فعالین و علاقهمندان حوزه توسعه پایدار برگزار میشود. سوابق این رویدادها را در این لینک میتوانید ببینید.
***************************
ثبتنام و نحوه شرکت در این رویداد
این رویداد به شکل مجازی برگزار میشود. شما از هر جای ایران و جهان، با یک گوشی هوشمند یا یک کامپیوتر/لپتاپ متصل به اینترنت میتوانید در این برنامه شرکت کنید. برای شرکت در رویداد نیاز به نصب هیچ نرمافزاری ندارید (برنامه در محیط سایت اسکایروم برگزار میشود). بعد از ثبتنام و تا صبح روز برنامه، لینک شرکت در رویداد برایتان ایمیل خواهد شد. لطفاً در ورود آدرس ایمیل و مشخصات خود دقت کنید.
ثبت نام در نشست: با پرداخت 10 هزار تومان(کلیک کنید)
*مدرسه توسعه پایدار، یک نهاد غیرانتفاعی است. هزینه اندک دریافتی این نشست، جهت پوشش هزینههای جاری فعالیتهای مدرسه توسعه پایدار و اطمینان از حضور شما در برنامه، اختصاص مییابد. چنانچه تمایل به حمایت بیشتری از برنامههای مدرسه توسعه پایدار دارید، «این لینک» را ببینید.
*در صورت هرگونه سؤال، میتوانید با شماره (۰۹۱۲۹۴۵۸۰۹۵) تماس بگیرید.