لینک ثبت نام برای همه شرکت کنندگان ارسال شده است.
در صورت بروز مشکل برای ورود به اتاق جلسه، به شماره زیر در واتساپ پیام دهید
9129458095
سلسله نشستهای توسعه پایدار برای ایران-پرونده سازمانهای مردم نهاد
«همیاری شبکه سازمانهای مردمنهاد در بحران کرونا»
درس آموختههای یک مشارکت اجتماعی: «شبکه کمک»
پنجشنبه 27 آذر-ساعت 16 تا 19
***(توجه: این رویداد به شکل مجازی برگزار می شود)***
لینک ثبت نام در انتهای صفحه قرار دارد
درباره رویداد
سازمانهای غیردولتی و به طور ویژه سازمانهای مردمنهاد و خیریهها، نهادهایی هستند که همواره در بحرانهای مختلف اعم از سیل، زلزله، بیماری و ... پای کار بوده و به کمک مردم شتافتهاند. در کنار نقش مثبت این نهادها، باید گفت که حضور فعالانه این نهادها در بحرانها غالبا با چالشهایی نیز همراه بوده است؛ که از آن جمله میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
*عدم هماهنگی و یکپارچگی فعالیتهای متفاوت سازمانهای مردمنهاد با یکدیگر
*عدم هماهنگی و ارتباط نظاممند و موثر با نهادهای دولتی که بخش مهمی از منابع، اطلاعات و دسترسیها را در اختیار دارند و در نتیجه، کاهش بهرهوری در کمکرسانیهایی که توسط سازمانهای مردمنهاد انجام میشود.
البته موضوعات یادشده میتواند در سطح کلانتر به صورت عدم هماهنگی انواع نهادها با یکدیگر اعم از دولتی، خصوصی و مردمنهاد در مدیریت بحران تعریف شود. خروجی این عدم هماهنگی، چیزی نیست جز موازیکاری در برخی نقشها و خلا در برخی نقشهای دیگر و در نتیجه کاهش سطح موفقیت در مدیریت بحران و حتی ایجاد آسیبهای جدید.
از این بابت، کمک به ایجاد و تقویت ساز وکارهای هماهنگساز برای مشارکت جمعی سازمانهای مردمنهاد، یک ضرورت برای مدیریت بهتر کمک رسانی به بحرانهای آینده کشور است.
علی رغم بروز چالش مذکور در بسیاری از بحرانهایی که تا کنون در کشور اتفاق افتاده است(مسئله عدم هماهنگی و همافزایی نهادهای غیردولتی با یکدیگر و نیز با نهادهای دولتی)، در بحران شیوع بیماری کووید 19 تجربیاتی نوین خلق شده است که میتوان آنها را گام جدید و موثری در جهت کمک به بهبود چالشهای سنتی کمک رسانی در مواقع بحران دانست. نقشآفرینی شبکههای ملی و تخصصی سازمانهای غیر دولتی در بحران کرونا که توسط کارگروه مهار کرونا (شبکه کمک) انجام شده است، تجربه بسیار مهمی است که در آن هماهنگی و همکاری قابل توجهی بین تعدادی از سازمانهای غیر دولتی اعم از شهرداریها، سازمانهای مردمنهاد و خیریه صورت گرفته است و توانسته به ویژه در ماه های آغازین شیوع بیماری کرونا در کشور، کمک های شایانی به کشور عزیزمان در سطوح مختلف ارائه کند.
مدرسه توسعه پایدار دانشگاه شریف که به عنوان یک نهاد دانشگاهی رسالت حمایت فکری از فعالیتهایی که در جهت حل چالشهای اجتماعی انجام میشوند را برای خود تعریف کرده است، با توجه به این که واکاوی و معرفی تجربه شبکه کمک در بحران کرونا میتواند پلی جهت گذار از مدلها و شیوههای سنتی کمکرسانی در مدیریت بحران به سمت شیوههایی باشد که در آن نهادهای مختلف به صورت هماهنگ تر و یکپارچه تر عمل میکنند، مدرسه توسعه پایدار قصد دارد نشست بعدی خود را به این موضوع اختصاص دهد.
همه شما دعوتید!
همیاری و مشارکت اجتماعی سازمانهای مردم نهاد در کمک رسانی به بحرانها و مسائل کشور، نیازی است که باید راجع به آن بیشتر گفتگو کنیم و تمرین کنیم تا موثرتر از عهده اش بر آئیم.
از همه شما دعوت می کنیم که در این نشست که با حضور جمعی از فعالین اجتماعی نام آشنا و ارزشمند کشورمان برگزار میشود، حضور پیدا کنید تا از تجارب شکل گیری شبکه کمک، نقاط قوت و نقاط قابل بهبود آن بشنویم و پلی بسازیم برای عملکرد بهتر سازمانهای مردم نهاد در نیازهای آتی کمک رسانی اجتماعی کشور.
برنامه نشست
بخش اول: ارائه سخنرانی توسط دستاندرکاران شبکه کمک
•معرفی شبکه کمک؛ چگونگی شکلگیری و ساختار شبکه (15 دقیقه)-فیروزه صابر
• گزارش فعالیتها و دستاوردهای شبکه (15 دقیقه)-محرم یوسفی سادادت
•درس آموختههای شبکه کمک:
-تچارب آموختنی شبکه کمک - فیروزه صابر (15 دقیقه)
-محور اول: نقش مشارکت و سرمایه اجتماعی در مدیریت بحران (با نگاه به تجربه شبکه کمک) – احمد قویدل (15 دقیقه)
-محور دوم: اصول مطالبات مدنی در شبکه کمک – مینو مرتاضی لنگرودی (15 دقیقه)
-محور سوم: نقش شبکههای ملی و تخصصی در مدیریت بحران و چگونگی عملکرد یکپارچه آنان (با نگاه به تجربه شبکه کمک)- زهرا نقوی (15 دقیقه)
بخش دوم: پنل پرسش و پاسخ تخصصی و تحلیل و بررسی درسآموختههای شبکه کمک (45 دقیقه)
بخش سوم: پرسشوپاسخ شرکتکنندگان با سخنرانان (45 دقیقه)
**********
سخنرانان
فیروزه صابر :دبیر شبکه کمک
احمد قویدل :روابط عمومی شبکه کمک
زهرا نقوی: عضو شورای راهبردی شبکه کمک
مینو مرتاضی لنگرودی: عضو شورای راهبردی شبکه کمک
محرم یوسفی سادات: مسئول کارگروه پشتیبانی و حمایتی شبکه کمک
***********
درباره سلسله رویداد «توسعه پایدار برای ایران»
سلسله نشستهای «توسعه پایدار برای ایران» توسط مدرسه توسعه پایدار و با همراهی حامیان آن از مهر 1397 برگزار میشود. این نشستها به بررسی مسائل مهم و اولویتهای توسعه پایدار ایران در بخشهای دولتی، خصوصی و مردمی و با نگاهی ویژه به تجارب منتخب داخلی و بینالمللی و با هدف ترویج مفاهیم مرتبط و راهکارهای عملیاتی برای فعالین و علاقهمندان حوزه توسعه پایدار برگزار میشود. سوابق این رویدادها را در این لینک می توانید ببینید.
***************************
ثبت نام و نحوه شرکت در این رویداد
این رویداد به شکل مجازی برگزار می شود. شما از هر جای ایران، با یک گوشی هوشمند یا یک کامپیوتر/لپ تاپ متصل به اینترنت می توانید در این برنامه شرکت کنید. برای شرکت در رویداد نیاز به نصب هیچ نرم افزاری ندارید(برنامه در محیط سایت اسکای روم برگزار می شود). بعد از ثبت نام و یک روز قبل از نشست، لینک شرکت در برنامه برایتان ایمیل خواهد شد. لطفا در ورود آدرس ایمیل و مشخصات خود دقت کنید.
ثبت نام در نشست: با پرداخت 10 هزار تومان(کلیک کنید)
*مدرسه توسعه پایدار، یک نهاد غیر انتفاعی است. هزینه اندک دریافتی این نشست، جهت پوشش هزینه های جاری فعالیت های مدرسه توسعه پایدار، اختصاص مییابد. چنانچه تمایل به حمایت بیشتری از برنامه های مدرسه توسعه پایدار دارید، «این لینک» را ببینید.
*در صورت هرگونه سوال، می توانید با شماره (09129458095) تماس بگیرید.