مهارت آموزی موثر برای اقشار و مناطق کم برخوردار: درس‌آموخته‌ها و تجارب

نشست سی‌وششم

مهارت‌آموزی موثر برای اقشار و مناطق کم‌برخوردار: درس‌آموخته‌ها و تجارب

تاریخ نشست: سه‌شنبه، 7 اسفند 1403

ساعت برگزاری: 16 تا 19:30

نحوه برگزاری: حضوری و مجازی

محل برگزاری: پژوهشکده سیاست‌گذاری دانشگاه صنعتی شریف

سخنرانان: امین آرامش- ابراهیم اطلسی- علی زرافشان- علی راد- زینب شهبازی- علی اصلان شهلا- سمانه گلاب- الهام مراد- آنا یارعلی

پوستر نشست 36 مدرسه توسعه پایدار- مهارت آموزی برای اقشار و مناطق کم برخوردار
درباره رویداد

توسعه پایدار در جهان امروز بدون توجه به آموزش و تربیت نیروی انسانی ماهر و توانمند محقق نخواهد شد. در همه کشورها، آموزش به ویژه آموزش فنی‌و‌حرفه‌­ای یکی از مهم­ترین راه‌­های نیروی انسانی متخصص و ماهر است. از مهم‌­ترین نشانه‌­های حرکت یک کشور به سمت پیشرفت و تحقق توسعه پایدار، میزان کیفیت و سرمایه­‌گذاری آن کشور در حوزۀ آموزش مهارت است و به میزانی که کیفیت آموزش مهارت بالاتر رود، ارتقای کارایی نیروی انسانی نیز اتفاق خواهد افتاد و البته بسیار مهم است که این آموزش کیفی، در ارتباط واقع‌بینانه با نیازهای بازار کار نیز باشد.

موضوع «مهارت‌آموزی» و به ویژه «مهارت‌آموزی معطوف به اشتغال» در میان جوامع کم‌برخوردار و اقشار فرودست و مستضعف، اهمیت بیشتری هم پیدا می‌کند. شرایط دشوار اقتصادی، ضعف دسترسی به زیرساخت‌های آموزشی، عدم دسترسی به بازار کار، کمبود سرمایۀ اجتماعی و اقتصادی و عوامل دیگر، دست به دست هم داده که نیاز باشد به مقولۀ مهارت‌آموزی در این اقشار و مناطق توجه ویژه‌ای صورت بگیرد.

از سوی دیگر مهارت­‌آموزی موثر، ارتباط مستقیمی با امکان دسترسی به اشتغال پایدار نیز دارد و اشتغال به معنی توان کسب درآمد از طریق مهارت کسب­ شده و در نتیجه خروج راحت‌تر از چرخۀ فقر و سایر محرومیت‌های موجود است. یادگیری مهارت و به دنبال آن کسب شغل پایدار، نه تنها اثرات فردی خواهد داشت و موجب افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس بیشتر برای فرد دارای مهارت خواهد بود، بلکه آثار اجتماعی مهمی نیز چون شادابی زندگی اجتماعی، حال خوب خانواده، افزایش امنیت و کاهش آسیب­‌های اجتماعی را نیز به دنبال خواهد داشت.

مهارت‌­آموزی در کشور ما علی­‌رغم اقدامات ارزشمندی که در چند دهۀ گذشته اتفاق افتاده، هنوز با چالش‌­ها و موانع مهمی روبه­‌رو  است که باعث شده کیفیت آموزش مهارت به خصوص در مورد اقشار و مناطق کم­برخوردار با ایده‌آل‌ها فاصله‌ای جدی داشته باشد. تناسب نداشتن تجهیزات کارگاهی با فناوری روز، عدم به روز بودن کتب درسی در هنرستان‌­ها، ناکافی بودن منابع مالی، عدم وجود زیرساخت‌­های لازم در نهادهای بالادستی آموزش، مشکلات فرهنگی و نگرشی در رابطه با مهارت‌آموزی و عدم وجود ارتباط بین مهارت آموخته‌شده با نیازهای بازار کار، برخی از چالش‌­ها و مشکلات پیش روی فعالین و دغدغه‌مندان این حوزه است.

شاخۀ محرومیت‌زدایی مدرسه توسعه پایدار با توجه به اهمیت جایگاه «مهارت‌آموزی» در تغییر کار و زندگی اقشار و مناطق کم‌برخوردار، تصمیم گرفته تا با برگزاری رویدادی، ضمن معرفی برخی تجربه­‌های دارای درس‌آموخته از گوشه و کنار کشور، به رشد انگیزه، دانش و بینش مخاطبان خود و به ویژه کنش‌گران اجتماعی جهت طراحی و اجرای موثر سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات مهارت‌آموزی در نقاط مختلف کشور یاری برساند. باتوجه به شرایط دشوار اقتصادی حاکم بر کشور در سال‌های پیش رو، «مهارت‌آموزی» موثر قطعا می‌تواند یکی از ابزارها و امیدهای توسعۀ ظرفیت انسانی کشور و مواجهه با مسائلی چون فقر، نابرابری و حتی آسیب‌های اجتماعی باشد. امید ما این است که این رویداد و مباحث مطرح‌شده در آن بتواند برای فعالین و دغدغه‌مندان این حوزه در بخش دولتی، خصوصی، مردمی و دانشگاهی، الهام‌بخش، امیدآفرین و راهگشا باشد.

برنامۀ رویداد
  • بخش اول (90 دقیقه): ارائۀ سه تجربۀ دارای درس‌آموزی از اشخاص و نهادهای فعال در حوزۀ مهارت‌آموزی برای اقشار و مناطق کم‌برخوردار
    • علی اصلان شهلا (مدیر عامل موسسۀ خیریه کارساز)
    • علی راد (مدیر عامل جامعۀ یاوری فرهنگی)
    • ابراهیم اطلسی (هم‌بنیان‌گذار گروه خیریه آفرینشگر/دبیر آموزش و پرورش)
  • بخش دوم (30 دقیقه): الهام مراد (تسهیلگر و پژوهشگر توسعه محلی)
  • پذیرایی (10 دقیقه)
  • بخش سوم (90 دقیقه): بحث و گفتگو با 4 نفر از متخصصین و فعالین این حوزه
    • علی زرافشان (معاون سابق آموزش متوسطۀ وزارت آموزش و پرورش)
    • آنا یارعلی (مدرس کارآفرینی و کسب‌وکار)
    • سمانه گلاب (مدیر ارزیابی و برنامه‌ریزی موسسه خیریه کارساز)
    • امین آرامش (بنیانگذار کارنَکُن)
    • زینب شهبازی (دبیر پنل)
سخنرانان و ارائه‌دهندگان (به ترتیب حروف الفبا)
امین آرامش- نشست 36 مدرسه توسعه پایدار- مهارت آموزی مناطق و اقشار کم برخوردار

امین آرامش

میزبان پادکست کارنکن و معلم مسیر شغلی

ابراهیم اطلسی

هم‌بنیان‌گذار گروه خیریه آفرینشگر/دبیر آموزش و پرورش

علی زرافشان

معاون سابق آموزش متوسطۀ وزارت آموزش و پرورش

علی راد

مدیر عامل جامعۀ یاوری فرهنگی

زینب شهبازی

دبیر پنل

علی اصلان شهلا- نشست 36 مدرسه توسعه پایدار- مهارت آموزی مناطق و اقشار کم برخوردار

علی اصلان شهلا

مدیر عامل موسسه خیریه کارساز

سمانه گلاب- نشست 36 مدرسه توسعه پایدار- مهرات آموزی اقشار و مناطق کم برخوردار

سمانه گلاب

مدیر ارزیابی و برنامه‌ریزی موسسه خیریه کارساز

الهام مراد

تسهیلگر و پژوهشگر توسعه محلی/ پژوهشگر ارشد مدرسه توسعه پایدار

آنا یارعلی- نشست 36- مدرسه توسعه پایدار- مهارت آموزی مناطق و اقشار کم برخوردار

آنا یارعلی

مدرس، مشاور و تحلیل‌گر کسب و کار با تمرکز بر توسعه مهارت‌های زنان و جوانان

ثبت نام

50,000 تومان
  • محل برگزاری، پژوهشکده سیاست‌گذاری دانشگاه صنعتی شریف خواهد بود.
  • لطفا نشانی ایمیل خود را به دقت و درستی وارد کنید. محل دقیق برگزاری، به همراه نقشه و توضیحات تکمیلی، صبح روز برنامه به ایمیل شما ارسال می‌شود.
  • ظرفیت ثبت نام حضوری محدود است
حضوری

ثبت نام

40,000 تومان
  • پخش زنده برنامه در محیط سایت اسکای روم برگزار می‌شود
  • لطفا نشانی ایمیل خود را به دقت و درستی وارد کنید. لینک شرکت در جلسه، صبح روز برنامه به ایمیل شما ارسال می‌شود.
  • امکان طرح سوال یا دیدگاه در بخش‌های مختلف برنامه، برای عموم شرکت‌کنندگان (در چارچوب محدودیت زمانی) وجود خواهد داشت
مجازی

گروه  بوتان، از بهمن 98 به عنوان حامی ویژه سلسله نشست‌های «توسعه پایدار برای ایران» در کنار ما قرار گرفته است. مدرسه توسعه پایدار، قدردان نگاه مثبت و همراهی بلندنظرانۀ مدیران محترم این مجموعۀ تولیدیِ باسابقۀ کشورمان است. امیدواریم که در کنار همراهی سایر اشخاص و نهادهای دغدغه‌مند، با همدیگر بتوانیم قدم مثبتی برای اعتلا و پیشرفت و آبادانی میهن عزیزمان برداریم.

گفتنی است که شرکت بوتان، از برندهای خوشنام و با سابقه ملی کشورمان است که در حوزۀ مسئولیت اجتماعی، به فعالیت‌های متعدد و ارزشمندی می‌پردازد. دعوت می‌کنیم که در صورت تمایل از وب‌سایت این شرکت در بخش مسئولیت اجتماعی دیدن کنید تا با این فعالیت‌ها، بیشتر آشنا شوید: کلیک کنید

درباره موسسه خیریه کارساز: جمعی از فعالین موفق اقتصادی که در حوزه های بازرگانی، ساختمانی و تولیدی مشغول به فعالیت هستند، سالهاست که به صورت سنتی کارهای خیرخواهانه انجام می دهند؛ بعد از چند سال تلاش با این سوال مواجه شدند که “واقعا راه حل مناسب چیست؟ ” و تصمیم گرفتند یک موسسه خیریه با رویکردی تخصصی ایجاد کنند تا با بهره گیری از آخرین تجارب بین المللی و تشکیل اجتماعی از نیروهای متخصص، روش های موثر محرومیت زدایی را شناسایی کرده و با پیاده سازی اصولی شاید گره از زلف یار باز کنند. سپس با الگو سازی و ترویج آن بتوانند بدین قصه‌اش دراز کرده تا اعتمادی کارساز ایجاد کنند. جهت آشنایی بیشتر با این موسسه، اینجا کلیک کنید.