فراخوان معرفی تجارب مهارت‌آموزی جوانان اقشار کم‌برخوردار

فراخوان معرفی
تجارب شاخص در حوزه مهارت آموزی نوجوانان و جوانان
(با تاکید بر اقشار کم برخوردار)

مدرسه توسعه پایدار، در حال انجام یک مطالعۀ کاربردی جهت شناسایی روش‌های موثر و مناسب برای کمک به مهارت آموزی نوجوانان و جوانان اقشار کم برخوردار است (وقتی از جوان و نوجوان صحبت می‌کنیم، در این پروژه منظورمان بازه سنی حدودا 14 تا 22 سال است. یعنی معادل مقطع متوسطه دوم و زیر مقطع کارشناسی دانشگاه).

در بخشی از این مطالعه به دنبال شناسایی تجارب شاخصی هستیم که به شکل رسمی یا غیررسمی در گوشه و کنار کشور عزیزمان اجرا شده‌اند و قابل تکرار و استفاده برای سازمان‌ها و فعالین اجتماعی‌ای هستند که می‌خواهند از طریق ایده مهارت آموزی، به جوانان اقشار کم برخوردار کمک کنند تا شانس بیشتری برای پیدا کردن حرفه و شغل و در نتیجه ایجاد معیشت قابل اتکا برای خود و خانواده شان داشته باشند.
خوشحال می‌شویم که اگر سازمان یا تجربۀ مرتبطی می‌شناسید به ما از طریق ایمیل iransdschool@gmail.com یا شماره 09129458095 در شبکه‌های اجتماعی معرفی کنید.


توضیحات بیشتر:

👈این معرفی به چه کار می‌آید؟
ما در مدرسه توسعه پایدار، در حال انجام مطالعۀ کاربردی و عام المنفعۀ مرتبطی، با مشارکت یکی از سازمان‌های خیریۀ دانش-محور هستیم که نتایج آن پس از جمع‌بندی، برای استفاده عموم نیز منتشر خواهد شد. معرفی این تجارب توسط شما، می‌تواند به غنای یافته‌های این گزارش کاربردی یاری برساند و بعدا توسط فعالین اجتماعی و دغدغه‌مندان پیشرفت و آبادانی کشور عزیزمان، به کار گرفته شود و شما نیز در نتایج خوب این کار سهیم خواهید بود.

👈سوال اصلی شما در این مطالعه چه است؟
سوال اصلی که با آن روبرو هستیم این است که اگر یک سازمان خیریه یا دغدغه‌مندان اجتماعی بخواهند برای حرفه‌آموزی و مهارت‌آموزی نوجوانان و جوانان-با تمرکز بر اقشار کم‌برخوردار- تلاش کنند، چه الگوها و ایده‌های خوب و مناسبی برای شرایط فعلی کشورمان می‌توانند به کار بگیرند و چه ملاحظات و باید و نبایدهایی را هم باید رعایت کنند.

👈آیا فقط تجارب موفق معرفی شود؟
خیر! اگر سازمان‌ها یا تجارب مرتبطی می‌شناسید که با اهداف خوب و با نیت تاثیرگذاری مثبت در این حوزه -صرف نظر از وسعت فعالیت-شکل گرفته ولی بنا به هر دلیل، موفق نشده و یا حتی تعطیل شده است، باز هم می‌توانید به ما معرفی کنید؛ چرا که در تجارب ناموفق یا شکست خورده نیز، حتما آموختنی‌های زیادی وجود دارد.
به طور کلی ما می‌دانیم که این مسیر، مسیر همواری نیست و تجارب کاملا موفق به نوعی حتی نایاب هستند و تلاش هایی که در شهرها و نقاط مختلف کشور صورت گرفته است، حتما آمیخته ای از دستاوردهای مثبت و دلگرم کننده و نیز ناکامی‌ها هستند. برای ما مهمترین چیز در شناسایی این تجارب، آموختنی‌بودنِ آن برای سایر سازمان‌ها و فعالین اجتماعی است که بهتر بتوانند دغدغه‌های خود در این عرصه مهم فعالیت اجتماعی را به پیش ببرند.

👈من خودم مستقیم تجربه‌ مرتبطی ندارم. اما پروژه یا سازمانی را می شناسم که فکر می‌کنم به کار شما بیاید؛ آیا معرفی کنم؟
بله حتما. شما می توانید نام سازمان یا تجربه مدنظر و هر توضیحی که راجع بهشان می‌دانید را به ما معرفی کنید.

👈آیا یافته‌های شما برای استفاده و یادگیری سایرین، منتشر می‌شود؟
بله؛ همان‌طور که در بالا نیز گفته شد، هدف اصلی ما فراهم آوردن درس‌آموخته‌های مرتبط و انتشار آن برای دغدغه‌مندان ایران عزیزمان است. لذا یافته‌های این پژوهش، بعد از تکمیل در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.

👈ممکن است با ذکر مثال بیشتر توضیح دهید که به دنبال چه نوع پروژه‌ها یا تجاربی هستید؟
برای مثال یک تشکل مردم نهاد فرضی ممکن است در استان خوزستان تلاش کرده باشد که یک مدرسه خاص مهارت آموزی برای نوجوانان دبیرستانی یا سنین 18-20 سال ایجاد کند تا نوجوانان در آنجا مهارت‌های تعمیر لوازم خانگی و یا اتومبیل را به شکلی مؤثر کسب کنند و با آن بتوانند برای خود شغل ایجاد کنند.
دقت کنید که ما لزوما به دنبال تجارب بزرگ نیستیم. همچنین ترجیحا دنبال تجاربی خارج از مجموعه‌های دولتی هستیم و در نظر داشته باشید که با روش مرسوم هنرستان‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای هم آشناییم. در این پژوهش، دنبال تجارب خاص و به ویژه نوآورانه یا دارای رویکرد متفاوت نسبت به روش‌ها و دوره‌های مرسوم مهارت‌آموزی هستیم.

👈آیا غیر از معرفی تجربه و سازمان، می‌توانیم اشخاص فعال و صاحب‌نظر این حوزه را نیز به شما معرفی کنیم؟
بله؛ حتما! از آشنایی با چنین افرادی بسیار استقبال می‌کنیم و مصاحبه با ایشان، بخش دیگری از تحقیق ما است که بسیار برای ما راهگشا خواهد بود.

👈از چه طریق، معرفی را انجام دهیم؟
کافی است به شماره روابط عمومی مدرسه توسعه پایدار در تلگرام یا بله پیام بدهید(شماره 09129458095) و نام تجربه/سازمان، نام خودتان، راه ارتباطی، و مستندات یا توضیح کوتاهی راجع به تجربه مدنظر را ارسال کنید. همکاران ما بعد از بررسی، در صورت نیاز با شما برای اطلاعات تکمیلی ارتباط خواهند گرفت.