پایان مدرسه زمستانی توسعه پایدار

20 اسفند 1396
عکس مدرسه زمستانه توسعه پایدار

این دوره از مدرسه توسعه پایدار که اولین دوره جامع فصلی مدرسه توسعه پایدار بود، از 23 بهمن تا 21 اسفند 1396، هر دوشنبه ساعت 3 تا 7 بعدازظهر (جمعا 20 ساعت) برگزار شد.  (برای مطالعه گزارشی مختصر از برنامه، اینجا کلیک کنید)

مخاطبین دوره:

اگر شما عضو هر یک از دسته های زیر هستید، می توانید همین حالا به طور جدی به ثبت نام در یکی از دوره های مدرسه توسعه پایدار فکر کنید:

مدیران و کارشناسان بخش خصوصی:
بنگاه های اقتصادی، به واسطه اثرگذاری شان بر جامعه، محیط زیست و اقتصاد، نقش مهمی در هدایت فرآیند توسعه به سمت پایداری دارند. این نقش، امروزه در مفاهیمی مانند پایداری سازمانی (Corporate Sustainability) و نیز مسئولیت اجتماعی سازمان ها (CSR) متبلور می شود. شرکت در مدرسه توسعه پایدار، به این دسته از مخاطبان کمک می کند که برنامه ها و استراتژی های موثرتری برای ایفای مسئولیت های اجتماعی بنگاه خود تعریف و اجرا نمایند و بنگاه خود را در مسیر پایداری سازمانی بهتر هدایت کنند.

فعالین سازمان های مردم نهاد:
سازمان های مردم نهاد، بازیگران کلیدی عصر توسعه پایدار هستند. آنها در سطوح مختلف می توانند به بهروزی جامعه در ابعاد پایداری یعنی اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی یاری برسانند. از سوی دیگر، سمن ها باید یاد بگیرند که با تعریف مشارکت های برنده-برنده، بنگاه های اقتصادی و دولت را برای تحقق اهداف توسعه پایدار، پای کار بیاورند. مدرسه توسعه پایدار کمک می کند که سمن ها با ایده های جدیدی برای بزرگ کردن گستره فعالیت و همکاری های خود در این زمینه آشنا شوند.

مدیران و کارشناسان سازمان های دولتی:
دولت ها نقش مهمی در سیاست گذاری، قانون گذاری و بسترسازی برای دستیابی به توسعه پایدار دارند. فهم درست کارشناسان و مدیران دولتی از توسعه پایدار و مفاهیم مرتبط با آن، کمک می کند که بهتر بتوانند در سازمان خود، پشتیبان پایداری در توسعه باشند.

علاقه مندان و دانشجویان:

توسعه پایدار، نیاز دنیای امروز ماست و بسیاری فرصت ها به واسطه آن ظهور کرده و خواهد کرد. مدرسه توسعه پایدار و فضای حاکم بر آن به شما کمک خواهد کرد که با گسترش افق های دید خود، بسیاری فرصت های جدید برای ادامه تحصیل، کار و یا فعالیت عام المنفعه در ذهن تان جرقه بزند!

چه سرفصل های یادگیری در مدرسه توسعه پایدار وجود دارد؟

1-دریچه ای به توسعه پایدار
مباحثی از قبیل آشنایی با چیستی و چرایی توسعه پایدار، تاثیرات مفهوم توسعه پایدار بر دنیا و فرصت های جدید کسب و کار و تحصیل در این حوزه، آشنایی با مسائل پیچیده و بده بستان ها(Trade-Offs) در توسعه پایدار، آشنایی با اهداف جهانی توسعه پایدار و ملاحظات بومی مرتبط با آن، معرفی برخی معاهدات مهم جهانی مرتبط با توسعه پایدار، و پاره ای مباحث منتخب در توسعه پایدار

2-توسعه پایدار در فضای کسب و کار و مسئولیت اجتماعی سازمان ها
مباحثی از قبیل آشنایی با مفاهیم پایداری سازمانی (Corporate Sustainability) و مسئولیت اجتماعی سازمانها(CSR)، گزارش دهی پایداری/مسئولیت اجتماعی بر اساس استاندارد جهانی GRI، رویکردهای اجتماعی در بازاریابی، مدیریت روابط و مشارکت با ذی نفعان، کارآفرینی اجتماعی و کسب و کارهای اجتماعی، همکاری ها و مشارکت های بین بخشی جهت توسعه پایدار

3-توسعه پایدار محلی
مدل ها و ابزارها در توسعه پایدار منطقه ای و محلی با نگاهی به تجارب برگزیده جهانی و داخلی، توسعه انسانی و نقش توان افزایی جامعه محلی در تحقق توسعه پایدار

4-توسعه پایدار و ایران ما
نگاهی به مسائل و مخاطرات منتخب امروز ایران در حوزه توسعه پایدار، بررسی «پازل تحقق توسعه پایدار»، نگاهی به رویکردها و ملاحظات مرتبط با ارزش ها و شاخصه های فرهنگی بومی در مسیر توسعه پایدار

5-تمرین و پروژه گروهی در رابطه با مسائل توسعه پایدار
هر دوره از مدرسه، شامل تمرین ها و پروژه های کوچک گروهی است که به تعمیق یادگیری و خودآموزی مباحث، یاری خواهد رساند. مشارکت فعال شرکت کنندگان در این بخش ها، به اثربخشی فرآیند یادگیری و هم آموزی کمک خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *