ارتقای دانش، بینش و مهارت کنشگران امروز و آیندۀ توسعه پایدار
در سطح بینالمللی، تحقیقات گستردهای راجع به چگونگی آموزش اثربخش توسعه پایدار (Sustainable Development) و مباحث مرتبط نظیر مسئولیت اجتماعی شرکتها (Corporate Social Responsibility) و پایداری شرکتی (Corporate Sustainability) در جریان بوده و هست؛ چرا که آموزش در این حوزه فراتر از انتقال دانش و مباحث فنی و تکنیکی است و باید بتواند با ابعاد «نگرشی» نیز پیوند عمیقی برقرار کند. مدرسه توسعه پایدار، تلاش دارد که با بهرهگیری از آخرین دستاوردهای تحقیقاتی در این حوزه، از طریق برگزاری دورههای آموزشی هدفمند و مبتنی بر رویکردهای «تعاملی» و «یادگیری فعال» و با نگاهی «عملگرا»، به ارتقای دانش، نگرش و مهارت تمامی کنشگران و علاقهمندان پیشرفت و آبادانی ایران عزیزمان در بخشهای مختلف مردمی، خصوصی و دولتی یاری برساند.

عناوین آموزشی قابل برگزاری در مدرسه توسعه پایدار
- مبانی توسعه پایدار
- مسئولیت اجتماعی شرکتها (CSR) و پایداری کسبوکار (Corporate Sustainability)
- ارزیابی اثرات محیط زیستی
- توسعه محلی و محرومیتزدایی
- کارآفرینی اجتماعی و کسبوکارهای اجتماعی
- گزارش پایداری و مسئولیت اجتماعی شرکتی بر اساس استاندارد GRI
- بازاریابی مسئولانه
- و….
دورههای عمومی آینده
این دورهها در محل دانشگاه صنعتی شریف و طبق برنامۀ سالیانۀ اعلامی در همین صفحه برگزار میشود. با کلیک بر روی هر عنوان میتوانید ضمن کسب اطلاعات بیشتر، در آنها «ثبت نام» یا «پیش ثبت نام» انجام دهید.
گزارشدهی پایداری و مسئولیت اجتماعی شرکتی
ارزیابی اثرات محیط زیستی (EIA و SEA)
کسبوکار اجتماعی (Social Business)
مدرسه پاییزه توسعه پایدار
آشنایی با مبانی توسعه پایدار (مجازی)
دورههای سفارشی سازمانها
برای تمامی دورههای عمومی (و حتی عناوین مرتبط دیگری که در این صفحه درج نشدهاند)، امکان طراحی و اجرا به صورت سفارشی، در محل سازمانهای متقاضی و بر اساس نیاز آنها وجود دارد. برگزاری چنین دورههای آموزشیای در تمام طول سال و با هماهنگی قبلی و تماس با مدرسه توسعه پایدار امکانپذیر است.
چرا دورههای آموزشی مدرسه توسعه پایدار؟
دورههای آموزشی مدرسه توسعه پایدار دانشگاه صنعتی شریف، ترجمهای نیستند و برای مباحث ارائهشده در آن، برنامهریزی و طراحی بومی منحصربفردی صورت میگیرد و در طول زمان نیز مدام بر اساس بازخوردهای دریافتی و همچنین تحولات دانشی بهروزرسانی میشوند. دنیای امروز، درگیر مسئله «آموزش برای توسعه پایدار» است و ما سعی داریم یکی از الگوهای موفق آموزشی توسعه پایدار و مباحث مرتبط را شکل دهیم که حتی در سطح بینالمللی نیز حرف برای گفتن و الگوبرداری داشته باشد!
مدرک رسمی دانشگاه صنعتی شریف
رویکرد آموزشی تعاملی و مبتنی بر «یادگیری فعال»
طراحی بومی و عملگرایانه برای مسائل ایران
تولید محتوا بر اساس پژوهش و تجارب مشاورهای
نظر مخاطبان



سوالات رایج
بله؛ برای کسانی که حضور و مشارکت فعالی در دورههای عمومی مدرسه توسعه پایدار (در محل دانشگاه صنعتی شریف) داشته باشند، در پایان دوره گواهینامه رسمی از سمت مرکز آموزش آزاد دانشگاه صنعتی شریف صادر خواهد شد. در مورد دورههای سفارشی (در محل سازمانها) نیز صدور گواهی رسمی از دانشگاه صنعتی شریف تحت شرایط خاصی امکانپذیر است که در هماهنگی با سازمان متقاضی، بیان خواهد شد.
ما در برنامههای آموزشی مدرسه توسعه پایدار، به دنبال انتقال مجموعهای «یکپارچه» از مفاهیم و بینشها و محتواهای آموزشی در کنار نگرشی واحد هستیم. بعد از بررسی دورههای مشابه و بازخورد از برنامههای دیگر، به این نتیجه رسیدیم که وجود یک مدرس و تسهیل گر اصلی (و حداکثر تعداد محدودی مدرس کمکی)، به انسجام مطالب و پارهپاره نشدن آنها کمک میکند و مخاطبین نیز با تعدد بنیانهای معرفتی، دچار سردرگمی نخواهند شد. خوشبختانه بازخوردهای گرفته شده از نظرسنجیهای دورههای آموزشی مدرسه، ما را دلگرم کرد که این رویکرد، اثربخشی بالایی در آموزش دارد و ما را بهتر به اهداف تعیینشده میرساند.
شما میتوانید علاوه بر امکان حضور کارکنان علاقهمند خود در دورههای آموزشی مدرسه توسعه پایدار، با اعطای یک یا چند بورس یا حمایت کلی از برگزاری یک دوره، زمینه را برای حضور بیشتر دانشجویان یا فعالین اجتماعی علاقهمند در برنامههای آموزشی هدفمند ما فراهم کنید. ما به عنوان قدردانی، از شما در میان حامیان مدرسه توسعه پایدار یاد خواهیم کرد.
بهطور کلی و در یک کلمه: بله! مدرسه توسعه پایدار شریف، یک تجربه جدید و متفاوت در آموزش توسعه پایدار و مباحث مرتبط نظیر مسئولیت اجتماعی شرکتی در ایران است و می توانیم مدعی شویم به این محتوا و شیوۀ آموزشی، سرفصلهایی در هیچ کدام از سمینارهای آموزشی مشابه در کشور ارائه نشده است. از ویژگی های منحصربفرد برنامۀ آموزشی ما، ارتباط تنگاتنگ محتوای ارائه شده در آن با سوابق مشاورهای و پژوهشی مدرسه و نیز مدرسین در داخل کشور و همچنین بهرهگیری از تجارب بینالمللی جهت ارائۀ محتوایی اثربخش است؛ به شکلی که سعی شده مخاطبین بتوانند رهتوشهای کاربردی برای فعالیت در حوزه توسعه پایدار و مباحث مرتبط نظیر مسئولیت اجتماعی شرکتها، گزارش پایداری و یا توسعه محلی کسب کنند.
خیر؛ هیچگونه محدودیت سنی برای حضور در فعالیتهای آموزشی مدرسه توسعه پایدار وجود ندارد. هرچه فضای شرکتکنندگان، متنوعتر باشد، کمک بیشتری به فضای بین رشتهای و تبادل تجربۀ دورههای آموزشی مدرسه توسعه پایدار خواهد نمود.
مدرسه توسعه پایدار، در تلاش است که برای فراهمآوردن امکان حضور علاقهمندان از بخشهای مردمنهاد و دانشجویی، برای خیلی از دورههای آموزشی خود تعدادی بورسیه و کمک هزینۀ آموزشی (scholarship) ارائه نماید. این بورسیهها، غالبا به شکلی رقابتی تخصیص پیدا میکنند. شرایط و نحوۀ دریافت این کمکهزینهها برای هر دورۀ آموزشی (در صورت وجود) در صفحۀ ثبت نام هر برنامۀ آموزشی اعلام میشود.
بله! ما تجربۀ زیادی از اجرای دورههای آموزشی سفارشی برای سازمانها و متناسب با نیاز آنها داشتهایم. برای چنین منظوری کافی است که با روابط عمومی مدرسه توسعه پایدار (09129458095) تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنیم.
ما هم با شما همنظریم! همانطور که در منوی «دربارۀ ما» و همچنین توضیحات بالای همین صفحه بیان شده است، فعالیتهای مدرسه توسعه پایدار از جمله دورههای آموزشی ما، ترجمهای نیستند و برای محتواهای ارائهشده در آنها، برنامهریزی و طراحی بومی صورت گرفته است. نکتۀ مهم در این رابطه این است که آموزشهای ما از دل نهادی بر میآید که به طور همزمان درگیر پروژههای پژوهشی، مشاورهای و ترویجی جدی در زمینههای مختلف مرتبط با توسعه پایدار است؛ ظرفیتی که در هیچ مجموعۀ مشابهی در کشور وجود ندارد. این پروژهها خوراک و محتوای جدی برای فعالیتهای آموزشی ما فراهم میکنند تا این اطمینان حاصل شود که ما در خلاء و دور از واقعیات جامعه و صنعت، محتوای آموزشی تولید نمیکنیم!